DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„A gond az, hogy Rosberg kell Hamilton ellen”

A 2016-os F1-es világbajnok Nico Rosberg beszélt korábbi csapattársáról és riválisáról, Lewis Hamiltonról, illetve arról, hogy hogyan is lehet megállítani a brit klasszist.

A hibridéra során eddig egyetlen évben nem Lewis Hamilton lett a Formula-1 világbajnoka, 2016-ban Nico Rosberg kihasználta csapattársa gyengébb hétvégéit és szinte tökéletes teljesítményt nyújtva legyőzte a brit pilótát - Hamilton azóta két kiváló szezont teljesített és mindkétszer bajnok tudott lenni, emiatt természetesen 2019-ben is ő a "man to beat", vagyis ő áll a többiek célkeresztjében. Hogy hogyan lehet őt megverni? Éppen Rosberget kérdezték erről.

"Hát, a probléma az, hogy ehhez Rosbergre van szükség, ez a gond..." - viccelte el elsőre a választ a német expilóta a spanyol Marcának adott interjújában. "De hogy legyőzhetetlen lenne? Nem, nem az" - váltott komolyabbra a 2016-os világbajnok.

ros



"Ő egyszerűen csak extrém jó pilóta, a sportág történetének egyik legjobbja, de neki is ugyanúgy megvannak a gyengeségei. És igen, Sebastian nem tudott ezekből előnyt kovácsolni tavaly" - utalt arra Rosberg, hogy Sebastian Vettel 2018-ban (sem) tudta legyűrni Hamiltont, sőt, inkább a ferraris hibáitól volt hangos a média és az F1-es közbeszéd.

"Az igaz, hogy Lewis semmilyen gyengeséget nem mutatott az év utolsó szakaszában, de ha a dolgok nem pont úgy alakulnak, ahogy az neki fekszik, akkor képes rosszul teljesíteni, vagy motivációt veszteni. Ez az a lehetőség az ellenfelei számára, amiből a maximumot kell kihozni és ez az, amit keresniük kell idén is" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: