DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Eddig ez volt a legjobb első randim

Lewis Hamilton szerdán vitte először pályára a Mercedes W10-et Silverstone-ban. Az ötszörös világbajnok szerint ez volt az elmúlt hét év legjobb első randija az új F1-es versenygéppel.

A Red Bull Racing és a Racing Point mellett a regnáló világbajnok Mercedes is szerdán délelőtt mutatta be először 2019-es versenyautóját a nagyközönségnek. A német istálló a Red Bullhoz hasonlóan a nap későbbi részében a silverstone-i aszfaltcsíkon gurult pályára a W10-es kódjelű autóval, amit elsőként Valtteri Bottas, később Lewis Hamilton járatott be egy forgatás során.

Az ötszörös bajnok a nap végi értékelésében amellett, hogy elmondta, a téli szünetet főként aktív pihenéssel és a versenyzéstől távol töltötte, az új autóban szerzett első tapasztalatairól is mesélt. „Ez egy nagyszerű első randi volt, talán az elmúlt évek egyik legjobbja” – mondta a brit, aki még ennyi, Formula-1-ben eltöltött idő után is lenyűgözőnek találta azt, ahogy előző nap Brackley-ben, a csapat főhadiszállásán összeállt az új gépe.



„Ezt mindig lenyűgöző érzés, ahogy az is, milyen simán működtek a dolgok ma. Persze vannak még részek, amikkel foglalkoznunk kell, de olyan tudva, milyen sokan dolgoztak fáradhatatlanul azon, hogy ez az autó elkészüljön, nagyszerű volt látni, ahogy ma először pályára gurult, végigcsinálta a bejáratást és még a forgatással is minden a tervek szerint működött”

Hamilton, aki tizenharmadik F1-es szezonjára készül, hetedikre a Mercedes pilótájaként, elmondása szerint az első nap miatti izgatottsága cseppet sem lankadt annak ellenére, hogy ilyen hosszú ideje versenyez a Formula-1-ben. „Ez őrület, mert ma is ugyanolyan izgatott voltam, mint amikor először ültem F1-es autóba, ez nagyon fura, és nem is számítottam erre az érzésre.”

Valtteri Bottas a nap végi nyilatkozatában arról beszélt, megtiszteltetésként élte meg azt, hogy ő volt az, aki Lewis Hamilton előtt, elsőként ülhetett be az új Mercedesbe. „Legelsőként vezetni egy új Formula-1-es autót nagyon vagány érzés, ugyanakkor hatalmas megtiszteltetés is. Viszont ez még nem valódi teszt volt, csak egy bejáratás volt, de máris minden nagyon jól működött. Találtunk néhány dolgot, amin javítani kell a jövő heti tesztig, de azért pozitívumok is voltak” – mondta a finn pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: