DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Ideje támadásba lendülni

A téli szünetet a versenyzéstől távol, illetve azzal töltötte, hogy új sportágakat próbált ki, így Lewis Hamilton úgy érzi, felkészült arra, hogy ismét támadásba lendüljön hatodik Formula-1-es világbajnoki címéért.

Szerda délelőtt a címvédő alakulat is leleplezte 2019-es versenygépét Silverstone-ban, Valtteri Bottas pedig már pályára is vitte a brit aszfaltcsíkon a W10-es kódjellel ellátott autót. Hamilton a sajtónak adott rövid nyilatkozatában elmondta, az aktív pihenéssel töltött téli szünetet követően készen áll arra, hogy harcba szálljon hatodik világbajnoki címéért.

„A karácsonyt a családommal töltöttem, majd síeltem, hómobiloztam, együtt szörföztem Kelly Slaterrel, ami elképesztő volt. Sikerült teljesen kikapcsolnom, és egy ideig egyáltalán nem foglalkoztam a versenyzéssel, inkább arra fektettem a hangsúlyt, hogy újra összeszedjem magam, és keményen készüljek az új szezonra" – mesélte Hamilton, aki csapatfőnöke, Toto Wolff elmondása szerint is feltöltődött az elmúlt hónapokban, így most már ismét extrémen éhes a sikerre.

hami_1



Hamilton a 2018-as szezonban 11 győzelmet aratott és már két futammal a vége előtt, a Mexikói Nagydíjon megszerezte ötödik világbajnoki címét. A brit azonban az idei évben szeretné tavalyi teljesítményét is felülmúlni. „2018 egy nagyszerű év volt, de úgy érzem, 2019 még jobb lehet” – mondta. „Szeretném még tovább kitolni a határaimat, tele vagyok energiával és készen állok arra, hogy ismét harcba szálljak a győzelemért.”

A Mercedes 2019-ben amellett, hogy címek tekintetében utolérheti a Ferrarit, egy sajátos rekordot is beállíthat, hiszen a Formula-1-ben korábban még egyetlen csapatnak sem sikerült sorozatban hatszor mindkét világbajnoki címet, a konstruktőrit és az egyénit is megszerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: