DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Giovinazzi: Szerencse, hogy Kimi a csapattársam

A fiatal olasz F1-es pilóta számára az a legfontosabb, hogy ő maga folyamatosan fejlődni tudjon, erre készült az elmúlt két évben a Ferrarinál - annak viszont örül, hogy Raikkönen a csapattársa.

Élete első teljes Formula-1-es szezonjára készül a két versenyhétvégén korábban már beszálló Antonio Giovinazzi, aki nagyon örül annak, hogy az Alfa Romeónál Kimi Raikkönen lesz a csapattársa - az ifjú olasz rögtön egy tapasztalt világbajnokhoz mérheti magát, tőle tanulhat, ez pedig sokat segíthet neki pályafutása kezdetén.

"Szerencsés vagyok, hogy Kimi csapattársa lehetek, ez nagyszerű viszonyítási pont lesz majd. Az elmúlt hónapok során többet beszéltünk egymással, mint az utóbbi két évben, a Ferrarinál! Szerencsés vagyok" - mondta viccelve az elmúlt két évet a Ferrari fejlesztő pilótájaként eltöltő Giovinazzi az Autosportnak.

gio_3



És hogy milyen volt a Ferrarinál végzett munkája? "Eleinte ez egy nagyon kellemes tapasztalat, mert nagyszerű pilótákkal dolgozhatunk együtt, az én esetemben Vettellel és Kimivel. Idővel aztán ez is napi rutinná válik, de én mindig lehetőségként tekintettem rá, ez volt a módja annak, hogy meggyőzzem a Ferrarit arról, hogy lehetőséget érdemlek."

Az olasz azt is hozzátette, hogy nagyon bizonyítani akar: bár az új autó versenyképességéről még semmilyen információjuk nincs, az ő szemszögéből az a fontos, hogy minden futamon egyre jobbá váljon, illetve hogy megmutassa azt, hogy megérdemli a lehetőséget és képes vele élni. Raikkönennek nem lesz könnyű dolga egy ilyen motivált fiatal ellen...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: