DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Micknek előbb meg kell tanulnia járni

Bár néhány tavalyi hírforrás már a Formula-1-ben látta Mick Schumachert az F3-as Európa-bajnoki címét követően, Alonso szerint előbb inkább meg kell tanulnia járni, hogy aztán futni is tudjon majd.

A tavalyi szezonban Mick Schumacher nyerte meg a Formula-3 Európa-bajnoki címét, ezt követően pedig szárnyra kaptak olyan hírek, hogy esetleg a Toro Rosso színeiben már be is mutatkozhat a Formula-1-ben a hétszeres világbajnok fia.

Ehelyett Mick Schumacher úgy döntött, inkább a Formula-2-ben áll rajthoz, eddigi csapata, a Prema volánja mögött, ami Alonso szerint rendkívül bölcs döntés a fiatal német pilótától, aki csatlakozott a Ferrari akadémiájához.

Micknek van még mit tanulnia, ezt ő is tudja


„Elviselni azt a súlyt, amelyet az a vezetéknév és annak története helyez a vállára, nem lehet könnyű. De mindenekelőtt meg kell tanulnia járni, mielőtt futni kezdene. Tudom, ez nehéz” – idézi Alonso bölcs szavait a Corriere della Sera.

A spanyol ezután szót ejtett arról is, hogy az életkor nem igazán számít, ha valaki azt érzi, ő a legjobb, nincs miért visszavonulnia: „Schumacher 43 éves koráig versenyzett. Ha elég erősnek érzed magad, akkor semmi szükség arra, hogy az életkoroddal foglalkozz. Ez arról szól, hogy mikor döbbensz rá, van valaki, aki jobb nálad. Ez 25 évesen is megtörténhet, de lehet, hogy csak 48 évesen fog. A kor önmagában semmit sem jelent.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: