DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Ettől vagyunk jobbak a Ferrarinál

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff tudja, mi a legnagyobb különbség az ő csapata és a Ferrari között. Nem lehet minden versenyt megnyerni, néha egy második helynek is örülni kell.

Az osztrák csapatfőnök 2013 óta a Mercedes ügyvezető igazgatója, és szerinte a 2014 óta tartó sikerszéria egyik alappillére az általa képviselt szerény csapatvezetés. Ő ugyanis tudja: a győzelem nem minden.

„A DNS-ünkben van, hogy akkor is szerénynek kell maradnunk, ha nyerünk. Nem vesszük készpénznek soha a győzelmet. Nem úgy tekintünk rá, mint valami magától értetődő dologra, vagy mintha kizárólag a mi kiváltságunk lenne nyerni. Nem úgy vágunk neki minden egyes versenyhétvégének, hogy most aztán létfontosságú a győzelem” – idézi Wolffot a holland Formule 1 magazin.

Meddig tart a Mercedes dominanciája?


„Ha vannak olyan versenyek, melyeken a második hely számunkra a maximum, és ezt el is érjük, akkor meg tudok ezzel békélni. Szerintem ez a legnagyobb különbség köztünk és a Ferrari között. Az ő mentalitásuk szerint semmi sem elfogadható, csak a győzelem. Nyerniük kell, és ha csak másodikak lesznek, az kudarc számukra, még akkor is, ha nem volt több benne részükről.”

A Ferrari az elmúlt két évben egyre inkább megszorongatta a Mercedest, de dominanciájuknak még mindig nem sikerült véget vetniük, most azonban új csapatvezetéssel és egy új pilótapárossal talán sikerülhet az olaszoknak, hogy 2008 után végre ismét nyerjenek valamit az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: