DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nagy évet zárt a Ferrari, több pénz megy az F1-be 2019-ben

Emelkedtek a cég eladásai és profitja is az elmúlt év során: a vezérigazgató Camilleri pozíciója így biztosnak tűnik. A főnök kijelentette, 2019-ben világbajnoki címet akarnak nyerni, és nem sajnálnak költeni rá.

Csütörtökön hozta nyilvánosságra 2018-as eredményeit a Ferrari S.p.A.: az olasz vállalat 3,4 milliárd euró (1100 milliárd forint) bevételre tett szert az év során, melyből 787 millió euró (250 milliárd forint) profitot fölözött le. A haszon 46 %-os emelkedést jelent, írja az F1i.com. Az eladások 10 %-kal növekedtek, a cég összesen 9251 járművet szállított le. A hír visszhangjaként a Ferrari-részvények 10 %-kal emelkedtek a New York-i értéktőzsdén.

A sikerek az elhunyt Sergio Marchionne elnök-vezérigazgató betegsége során nyáron kinevezett új CEO, Louis Camilleri munkáját dicsérik. Az amerikai egyúttal kijelentette, az F1-es csapatba több pénzt csoportosítanak idén, előmozdítva a világbajnoki törekvéseket.



„2018-ban legjobb eredményünk értük el azóta, mikor utoljára megnyertük a bajnokságot. 2019-re célunk a győzelem” – jelentette ki Camilleri. „Megismétlem, 2019-es célunk a világbajnoki cím, ezért növelni fogjuk befektetésünk annak érdekében, hogy elérjük.”

Az olasz média becslése szerint a Ferrari 430 millió eurót (135 milliárd forint) költött a Formula-1-re, ezzel pedig 20 %-kal elmaradt a Mercedestől. Érdemes hozzátenni, hogy 2018-ban csökkentették az F1-es kiadásokat.

A médiában felmerült Camilleri leváltása – összhangban a Scuderiánál történt cserékkel –, John Elkann elnök azonban nyilvánosan támogatásáról biztosította Camillerit, a pénzügyi eredmények pedig tovább stabilizálják helyzetét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: