DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica: A mai fiatalok mások, mint mi voltunk

Érdekes megfigyelést tett az F1-be kilenc év után visszatérő Robert Kubica, aki szerint az ő korában a fiatalok még zöldfülűként érkeztek a száguldó cirkuszba, nem úgy, mint manapság.

A Formula-1 2019-es szezonjában a valaha volt legfiatalabb mezőnyt láthatjuk majd rajthoz állni, a 20 pilóta közül 9-en a 25-öt sem fogják betölteni a márciusi szezonkezdésig. Ehhez a társasághoz csatlakozik Robert Kubica, aki F1-es mércével szinte egy örökkévalósággal ezelőtt, a kétezres évek második felében tanult bele a száguldó cirkuszba, így két merőben eltérő időszakra van rálátása. Csapattársa, George Russell kapcsán elárulta, a mai újoncok sokkal felkészültebben, mondhatni kinevelve érkeznek a sorozatba.

 kubica-portre-aus-2018



„George egy kiváló pilóta, a fiatal generáció egyik legjobbja. Megnyerte az F2-t, a GP3-at, nagyon tehetséges és elszánt. Ráadásul nagyon rendes, ahogy megismertem. Fiatal kora ellenére érett, ami [a régebbi időkhöz képest] nagy különbség.”

„Amikor én az F1-be érkeztem, a fiatalok még csak ismerkedtek a sorozattal. Manapság sokkal felkészültebbek, mint 10-15 éve: a nevelőprogramokon keresztül szorosan együttműködnek a csapatokkal, és sokkal többet tudnak, mint mi régen. Meg kell hagyni, lenyűgözött a technikai és az egyéb ismereteivel” – dicsérte a mindössze húsz éves versenyzőt, akivel idén együtt erősítik a Williams istállóját.

Az alakulat tavaly utolsóként zárta a szezont, ezért Kubica szerint most minden egyes csapattagnak az a dolga, hogy ebből a helyzetből elmozdítsák az istállót. „Ellenfelek mindig lesznek, de a csapattal és George-dzsal tennünk kell azért, hogy ne a mezőny legvégén küzdjünk a helyezésekért” – tette hozzá.

Kilenc év kihagyás után egyébként Kubica saját magára is úgy tekint, mint egy újoncra, aki idén rajtol el először F1-es futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: