DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: A Liberty Media máris eladná az F1-et

Bár elképesztő összegért vette meg két éve Bernie Ecclestone-tól, sajtóhírek arról számolnak be, hogy a Liberty Media máris szabadulna a száguldó cirkusztól. Az ötletek ennyire nem váltak be?

A versenynaptár bővítése, a szabályok átalakítása, valamint kisebb változtatások által izgalmakat és sokkal több rajongót igyekezett megfogni a Formula-1 új vezetősége. Korábban évtizedekig Bernard Ecclestone volt a sorozat mindenható ura, ám 2017 elején a Liberty Media hatalmas pénzt, nyolcmilliárd dollárt fizetett a brit üzletembernek a jogokért.

A johnwallstreet.com információi szerint az F1 új, amerikai tulajdonosai keresik a lehetőségét, hogy kihátráljanak a még mindig nagy presztízzsel bíró sportágból. Az ígéretek arról szóltak korábban, hogy sokkal jobb pénzügyi menedzselés veszi kezdetét, valamint a szurkolói élmény is rengeteget javulhat.

Ilyen korán hátat fordítanának az F1 új tulajdonosai?


A Liberty által bevezetett újításokat azonban nem követte eddig átütő siker, mind a csapatok, mind a rajongók igen vegyesen fogadták. A weboldal szerint meglehetősen negatív színben tünteti fel a tulajdonosi kört a rajtrácslányok eltávolítása, a Miamiban rendezendő városi futam agresszív erőltetése, valamint az olyan történelmi helyszínek, mint Monza és Silverstone bizonytalan jövője. Nem segített az internetes F1 TV bevezetésének kezdeti elfuserálása sem.

Bár a felmérések szerint átlagosan nőtt a Formula-1-et követők száma az elmúlt két évben, ám a tulajdonosok nagy sajnálatára éppen a fiatal korosztály érdeklődik sokkal kevésbé az események iránt, mint számították. A johnwallstreet.com feltételezései szerint elképzelhető, hogy a Liberty teljesen kiszáll az F1-ből és az összes részvényét eladja, de elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy új befektetőket keres és csak csökkenti tulajdoni hányadát. Mindenesetre Bernie Ecclestone nevét máris bedobták a kalapba, aki ismét képbe kerülhet, mint tulajdonos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: