DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kubica keze már nem faktor a Williamsnél

Paddy Lowe szerint nem tehetnek úgy, mintha ez nem lenne potenciális probléma, de már döntöttek, bíznak a lengyel F1-es pilótában és 100%-os alkalmasnak tartják a feladatra.

Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója szerint Robert Kubica nem volt olyan jó 2017 végén, hogy azzal versenyzői ülést érdemelt volna a Formula-1-ben, ezért választották akkor inkább Szergej Szirotkint, most viszont már más a helyzet - az elmúlt egy évben a lengyel bizonyított, úgyhogy ennek köszönheti a 2019-es visszatérését.

"Sosem könnyű szakmai alapon választani a pilóták közül és igazából ha megnézzük, sokszor előfordult már, hogy a csapatfőnökök tulajdonképpen csak ráböktek valakire, hogy ő jobban tetszik nekik, úgyhogy adtak neki munkát" - tálalta a témát érdekes felütéssel Lowe.

robkub



"Tavaly nagyon óvatosan mentünk végig mindenen és Szergejt választottuk, ami azt hiszem, hogy jó döntés volt. Viszont nem hiszem, hogy Robert ebben az időszakban meg tudta mutatni a legjobb formáját. Ez csalódás volt számára, de most, tizenkét hónappal később már meg tudtuk őt ismerni, tudjuk, hogy mit tud hozzáadni, hogy hogyan tud teljesíteni" - magyarázta a tavalyi és az idei döntésüket.

"Persze annak ellenére, hogy így döntöttünk, a rendelkezésre álló adatunk elég limitált mennyiségű. Úgyhogy ahogy az élet sok más területén is, a rendelkezésre álló adatokból megpróbáltuk kiszűrni a legjobbat, hoztunk egy döntést, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle."

És hogy Kubica fizikai korlátairól, a sérült kezéről mi a véleménye? "Nem tehetünk úgy, mintha ez nem lenne probléma, vagy potenciális probléma. Viszont meghoztuk a döntésünket és biztosak vagyunk benne, hogy Robert topkategóriás és kész az F1-be való visszatérésre. Még csak nem is gondolok erre többet, ez nem faktor. Robert a pilótánk, 100%-ig alkalmas, 100%-ig elkötelezett, ahogy mi is. Lehet, hogy kívülről mások még foglalkoznak ezzel, mi nem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: