DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Új versenymérnökök a Haasnál

Az amerikai csapattól megerősítették, hogy mind Romain Grosjean, mind Kevin Magnussen új versenymérnököt kap az előttünk álló szezonban. Giuliano Salvi így visszatér a Ferrarihoz.

A Haas mindkét pilótája új versenymérnökkel vág neki a 2019-es évnek, így Kevin Magnussennek és Romain Grosjeannak is össze kell majd szoknia új kollégájával, hiszen a pilóta és a versenymérnök között alakul ki talán a legszorosabb kapcsolat a paddockon belül.

Romain Grosjean munkáját futam közben így ezentúl Dominic Haines fogja segíteni, aki 2016 óta a francia pilóta teljesítménymérnöke volt. Mielőtt az amerikai istállóhoz csatlakozott volna, Haines a Lotus vezető koordinátora és stratégája volt.



Kevin Magnussen versenymérnöke pedig Gary Gannon lesz, aki eddig Romain Grosjeannal dolgozott együtt. Gannon már jókora referenciával rendelkezik a motorsportban, hiszen a Marussiától érkezett a Haashoz 2016-ban, előtte pedig a Wirth Research és a Honda CART programjában tevékenykedett.

A változtatások legfőbb oka, hogy Magnussen eddigi versenymérnöke, Giuliano Salvi - aki korábban Esteban Gutierrezt is ellátta információval a futamok során – csak kölcsönben dolgozott a Haasnál, ugyanis ő a Ferrari embere, most pedig vissza is tért anyaegyesületéhez az olasz szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: