DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lemondóan beszélt az F1-ről a Haas főnöke

Frusztráltságának adott hangot Günther Steiner, aki értelmetlennek tartja az F1-ért hozott áldozatokat, mivel az erőviszonyok évek óta nem változtak. „Így maradni sincs értelme” – fogalmazott.

Meglepő őszinteséggel beszélt a Formula-1-ben vívott ádáz küzdelemről és az egy helyben toporgásról Günther Steiner, az apró amerikai középcsapat vezetője, aki elkeserítőnek találja, hogy a tíz konstruktőrt számláló mezőnyben az első három és a többiek között egy óriási, már-már áthidalhatatlan szakadék tátong. Az olasz csapatvezető a jelenleg uralkodó erőviszonyokat csak rövid távon látja működőképesnek, szerinte ez most már romboló hatással bír az F1-re.

 steiner-portre-2018-szingapur



„Két éven keresztül még fenntarthatónak találom, de hosszabb távon nem. Ha egy idő után nem változik a helyzet, akkor maradni sincs értelme. Ez az üzlet úgy nem működhet, hogy mi nem élvezzük a dobogós helyezésekért és a győzelmekért vívott küzdelmek hangulatát. Tudják, egy idő után már értelmét veszíti a folytatás. Miért vesztegetném az életemet azzal, hogy éjt nappallá téve dolgozok mint az őrült, és elrepülök a nem is tudom, 21 országba, ha tudom, hogy ugyanaz lesz az eredménye, mint tavaly? Ennek semmi értelme. Semmi” – fakadt ki a motorsport.comnak Steiner, aki az F1-et jellemző folyamatos változásban bízik.

„Az F1 mindig változik, itt gyorsan történnek a dolgok, szóval kétlem, hogy három év múlva arról az F1-ről fogunk beszélni, amiben most benne vagyunk. Csak nézzék meg, milyen volt a kategória az évezred elején. Akkor még könnyen lehetett pénzt keresni, mostanra ez lehetetlenné vált. Alig 18 év kellett ehhez. Szóval változnak a dolgok, és ez az, ami az F1-ben engem érdekel - nem arról van szó, hogy húsz évig ugyanazt csináljuk” – tette hozzá.

Steiner szavai jó betekintést nyújtanak a középcsapatok által vívott folyamatos küzdelembe, ami mellett hajlamosak vagyunk könnyedén elmenni, miközben a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull csatáit figyeljük.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: