DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo őszintén beszélt távozásáról

A Red Bull hajdani ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo őszintén nyilatkozott, miért is hagyta el a Red Bullt, és milyen gondolatok jártak a fejében, mikor még a jövőjén gondolkodott.

Daniel Ricciardo alighanem a teljes Formula-1-es társadalmat meglepte, mikor augusztusban bejelentette, hogy a Renault-nál folytatja pályafutását 2019-től. Sokan még talán most is azt fontolgatják, jó döntést hozott-e az ausztrál, annyi biztos, hogy nehéz lesz megszokni Ricciardo látványát sárga-fekete overálban.

Az ausztrál nyolc alkalommal sem jutott el a célig tavaly, ami szintén hozzájárult döntéséhez, melyről egy őszinte interjút adott Daniel Ricciardo a Racernek: „Ha visszaemlékszem, a legnagyobb gondom az volt, hogy a Red Bull mindenképpen két évre szeretett volna aláírni, de mivel már akkor is felvetődött bennem a kérdés, hogy akarok-e egyáltalán még egy évet is maradni, ahhoz képest a két év… Voltak kétségeim saját magammal kapcsolatban: nem éreztem magam kellően motiváltnak ahhoz, hogy maradjak.”



„Azon járt az eszem, mi lesz, ha a Honda nem fog beválni? Megint következik egy frusztráló szezon, aztán mindennek a tetejében végig akarok csinálni még egy ilyen évet? Vagy már egyszerűen csak úgy leszek vele, hogy essünk túl rajta? Szóval ez a kétéves szerződés elbizonytalanított. Akkor arra gondoltam, menjünk rá az egy évre, aztán ha jó lesz a Honda, hosszabbítunk, vagy valami.”

„De aztán rájöttem, hogy az egy év rizikós. Olyan lett volna, mintha semmit sem értem volna el azzal. Szóval az, amiről azt hittem, hogy igazából akarom, már nem is szerettem volna a végén, nem is nagyon volt semmilyen opcióm így. Két évre nem szerettem volna elkötelezni magam mellettük, az egy évvel 12 hónap múlva ugyanott lennék, és igazság szerint nem élveztem ezt a tárgyalásokkal járó időszakot, mivel egy idő után megviseli az embert.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: