DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Jó előérzetem van erre az évre

Valtteri Bottas rápihent az előtte álló szezonra, mely számára tele lesz kihívásokkal, most már azonban a Mercedes gyárában tette tiszteletét a finn, aki az új autóról is beszélt.

Viszontagságos 2018-as szezonon van túl Valtteri Bottas, a háromszoros futamgyőztes pilóta ugyanis teljesen összeesett a kezdeti balszerencsék után, és minden várakozást alulmúlt magával kapcsolatban.

Esteban Ocont már többen a finn helyén látják, sokak szerint akár már év közben is leválthatja a francia, aki már maga is bejelentkezett az ülésért. Bottast legfőbb személyes szponzora is dobta, a gyenge tavalyi szezonra hivatkozva, ő azonban inkább hátat fordított a Formula-1-nek egy rövid időre, és kipihente a tavalyi év fáradalmait.



„Jól éreztem magam a szünetben. Hazamentem Finnországba, hogy lássam a Mikulást, de jártam Chilében és Argentínában is, szóval jól telt a téli szünet számomra. Jó kikapcsolódás volt, a Formula-1-től távol, és úgy érzem, sikerült teljes mértékben feltöltődnöm az új szezonra” – mondta a szakállas és felfrissült Bottas a Mercedes hivatalos oldalán.

„Jó újra itt lenni. Minden olyan, mint mikor legutóbb jártam itt, decemberben. Mindenki keményen dolgozik az új autón, jó látni az ez idő alatt történt előrelépést. Hamarosan láthatom az új gépet a szélcsatornában, de már végeztünk is egy üléspróbát az előttünk álló szezonra. Túl vagyunk már egy-két mérnöki megbeszélésen is a srácokkal, ahol szó esett a tesztekről és az idei szezonról.”

„Ezek mind menő és szupertitkos dolgok, amiket nem fogok kikotyogni, de ez mindig egy izgalmas időszaka az esztendőnek, amikor azt láthatjuk, hogyan áll össze minden egy egésszé, és egy új autó születik. A szabadságnak ezzel vége, már mindannyian kőkeményen nyomjuk a munkát 2019-re, én pedig kíváncsian várom, mit hoz számomra ez az év, de annyit elmondhatok: jó érzéseim vannak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: