DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Szorult helyzetben van Ocon

Bár nagy lehetőséggel kecsegtet, egyben szörnyen bizonytalan Esteban Ocon helyzete a Mercedesnél - vallja a francia korábbi csapattársa, aki szerint lehet, hogy Ocon vissza sem térhet a mezőnybe.

Fontos év vár Esteban Oconra, a Mercedes tartalékpilótájára – egy olyan év, amely során csak rajta kívülálló tényezőkön múlik az, hogy visszatérhet-e a Formula-1 mezőnyébe. A francia pilóta tavaly ősszel szorult ki a száguldó cirkusz húszfős elitjéből, miután csapata, a Racing Point Lance Strollt ültette a helyére, a mentőmellényként szolgáló renault-s lehetősége pedig köddé vált, miután Daniel Ricciardo elhappolta előle a lehetőséget. Ocon végül a sikereket sorra halmozó Mercedes csapatához került, ahol 2019-ben a szimulátor- és tartalékpilóta szerepét tölti be. Tavalyi csapattársa, az idén is Racing Pointnál versenyző Sergio Perez szerint ez a fejlemény nagy lehetőséggel kecsegtet, de egyben szörnyen bizonytalan helyzetet teremtett.

ocon-perez-portre-2018



„Egyértelműen többet árthat neki, mint amennyit használhat” – véleményezte a szituációt a mexikói. „Az F1 évről évre sokat fejlődik, sosem lehet tudni, mit hoz a jövő. Ő az egyik legjobb a sportban, egyértelműen megérdemel egy ülést, és a Mercedesnél nagyszerű helyen is van, de egy év alatt annyi minden változhat. Talán visszatér a Mercedesszel, de a jövő kiszámíthatatlan. Kockázatos lépés volt.”

A páros csak két szezont töltött együtt a Force Indiánál, ám a történetük meglehetősen zűrös volt. Több kisebb-nagyobb ütközést követően odáig fajult a közöttük lévő feszültség, hogy 2017 második felében a csapat nemes egyszerűséggel megtiltotta nekik az egymás elleni versenyzést. Perez - aki többek között Jenson Button és Nico Hülkenberg csapattársa is volt már – látja Oconban a tehetséget, de szerinte van egy terület, ahol lenne még hová fejlődnie. „Minden csapattársamat nagyra tartom, és Esteban is ott van közöttük. Kissé még mindig éretlen, de ez idővel majd változik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: