DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen könnyekben tört ki Monacóban

Dr. Helmut Marko elismerte, hogy Max Verstappen lábon lőtte magát néhányszor a tavalyi év során, a monte-carlói hibája után pedig könnyekben tört ki a fiatal holland, azóta viszont megállíthatatlan.

A Red Bull grazi születésű tanácsadója egy hosszabb interjúban arról beszélt, Max Verstappen hogyan tudta felülmúlni Daniel Ricciardót a tavalyi szezon során, de a fiatal versenyző pocsékul vágott neki 2018-nak. Verstappen korábban elmondta, irreális elvárásokat állított maga elé, amiket képtelen volt teljesíteni, ez vezetett hibák sorozatához.

Aztán Monacóban úgy tűnt, Verstappennek megnyílik az esélye egy jó szereplésre, és a Red Bull simán be is húzhatott volna egy kettős győzelmet, ha a holland nem veszi szűkre az egyik kanyar bejárati ívét. A Red Bullon eltörött a felfüggesztés, és ezután a szalagkorlát állította meg az autót, így nem tudták azt üzemképes állapotba hozni az időmérő edzés kezdetére, Verstappen pedig csak a bokszutcából vághatott neki a hercegségbeli versenynek.



Marko most részletkbemenően elmesélte, miként alakult Verstappen szezonja, és melyik volt az a pont, ahol minden megváltozott: „Az egész Hamiltonnal kezdődött Bahreinben. Egy kissé talán túlzottan optimista dolog volt megpróbálni a külső íven körbeautózni őt. Aztán Monacóban érkezett el a mélypont számára.”

„Az első két szabadedzés alkalmával Ricciardo gyorsabb volt nála két tizeddel. Aztán a harmadik gyakorlás legvégén Max megérkezett Sainz mögé. Ha valaki van előtted Monacóban, akkor azt a kört akár el is felejtheted, azonnal meg kell szakítani. Szükségtelen ilyenkor előzgetni, ő azonban mégis megtette. Persze Sainz is kivette a részét a dologból, hiszen nagy riválisok voltak a Toro Rossónál.”

„Max azonban nem hülye. Könnyekben tört ki, mikor beérkezett a bokszutcába. Akkor már tisztában volt vele, mit is tett. Szükségtelen volt bizonygatnia, hogy ő a leggyorsabb, így is eléggé gyors volt. Teljesen feleslegesen követte el ezt a hibát. Azonban a Francia Nagydíj óta megállíthatatlan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: