DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: A Force India jobban vonzott, mint a McLaren

Sergio Perez elárulta, a McLaren a tavalyi év végén ismét ülést ajánlott neki a 2019-es szezonra. A mexikói pilóta viszont úgy érezte, a Force Indiánál sikeresebb évek várhatnak rá.

Perez legutóbb 2013-ban versenyzett együtt a McLaren istállóval Jenson Button csapattársaként. Az együttműködés azonban nem bizonyult túl sikeresnek, hiszen a mexikói pilóta a Wokingban töltött szezonjában mindössze 49 pontott szerzett és a 11. helyen zárt. Így 2014-től Perez a Force Indiához igazolt, ahol az elmúlt öt évet töltötte.

A tavalyi év, elmondása szerint számára is meghatározó jellegű volt, abban a tekintetben, hogy elkezdte igazán a csapat szerves részének érezni magát. A silverstone-i alakulat ellen ugyanis a Magyar Nagydíjat követően csődeljárás indult, melyet a túlélés érdekében éppen Pereznek kellett  benyújtania. Ezt követően a Force India – az idei szezontól már Racing Point – új tulajdonosi kézbe került és teljesen új alapokra helyeződött.

A wokingi érdeklődés ellenére Perez úgy érezte, a Racing Pointnál az átalakulást követően fényesebb jövő várhat rá. „Mindazzal, ami az év folyamán történt, a csődeljárás, az új tulajdonosok, én is még inkább a csapat részévé váltam. Úgy érzem, együtt még nagyon sokra vagyunk képesek, ezért örömmel döntöttem a hosszabbítás mellett”– mondta Perez, aki szerint annak ellenére, hogy a McLaren egy nagyszerű csapat, még időre van szüksége ahhoz, hogy ismét sikeressé váljon.



A silverstone-i gárda ambícióját mutatja az is, hogy a 2018-as szezont úgy zárták a világbajnokság hetedik helyén, mindössze tíz egységgel lemaradva a hatodik McLaren mögött, hogy a bírósági eljárás és az ezt követő új nevezés miatt a Belga Nagydíj előtt szerzett pontjaikat elvesztették. „Én is meglepődtem nem csak amiatt, hogy hol végeztünk a bajnokságban, hanem a pályán látott teljesítményünk miatt is. Hiszen, tekintve, hogy milyen problémákkal küzdöttünk a szezon során, még itt sem kellene tartanunk. Szerintem ez lenyűgöző, és a többieknek van félni valójuk az idei szezonra nézve is” – figyelmeztette ellenfeleiket a mexikói pilóta.

Lawrence Stroll résztulajdonos szerint ugyanis a Racing Point középtávú célja a konstruktőri harmadik hely. A kitűzött terveket pedig Perez is megerősítette, mondván, „készen állok arra, hogy karrierem legjobb éveit ezzel a csapattal töltsem, hogy együtt tegyük meg a következő lépést, és erre mindannyiunknak készen kell állni.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: