DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Odaérhet a többiek sarkába a Red Bull-Honda

Dr. Helmut Marko szerint olyan közelségbe kerülhetnek 2019-ben a Mercedeshez és a Ferrarihoz a motorerőt tekintve, hogy azt már a karosszériájukkal ellensúlyozni tudják.

A Red Bullnál úgy érzik, hogy 2019-ben végre ők is megtudhatják, milyen az a bizonyos "party mód", köszönhetően a Honda új erőforrásának: dr. Helmut Marko, az istálló tanácsadója azt mondta, hogy a tervezett előrelépések a Mercedes és a Ferrari környékére repíthetik őket, emiatt pedig nagyon optimisták a csapatnál.

"A számok nagyon bizakodóvá tesznek minket, főleg a teljesítmény becsült javulásával" - mondta Marko a Motorsport kérdésére. "Most először már mi is ünnepelhetünk party móddal! A Honda motorja már most is valamennyivel a Renault-é előtt van és ha a mi GPS-adatainkat összevetjük a Honda által szolgáltatottakkal, akkor ott leszünk a Mercedes és a Ferrari körül."

00218010_182



"Persze ők sem ülnek a babérjaikon, de már most is olyan magasságokan vannak, hogy ilyen előrelépéseket már nem tudnak megtenni. Még ha néhány lóerővel le is leszünk maradva, az a Renault-val is így volt a V8-as korszakban, azt kompenzálni tudjuk" - utalt a sorozatban szerzett világbajnoki címekre.

Persze a negatívumokra is fel kell készülniük. "Tisztában vagyunk azzal, hogy a megbízhatósággal valószínűleg gondunk lesz, még valószínűbb, hogy nem fogjuk tudni teljesíteni az évet három motorral. Viszont ha jó pályákat választunk, akkor így is ott lehetünk a mezőny elején néhány kör alatt, úgyhogy ez lesz a koncepciónk, elfogadjuk a motor miatt kapott rajtbüntetéseket, ha szükséges."

"Eddig B kategóriásak voltunk, az időmérőkön akár hetven lóerővel is lemaradhattunk, a pályától függően, átlagosan negyven lóerő volt a hátrányunk. A GPS-adataink tisztán megmutatták, hogy mennyit veszítünk az egyenesekben és mennyit nyerünk a kanyarokban, sőt, amikor a Ferrari motorja a csúcson volt, még ennél is nagyobb volt a távolság" - magyarázta Marko.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: