DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Briatore egyetért a Ferrari döntésével

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Ferrari menesztette Maurizio Arrivabenét, helyét pedig az eddigi technikai igazgató, Mattia Binotto veszi át. Briatore egyetért a maranellóiak döntésével.

Elsőként az olasz La Gazzetta dello Sport szellőztette meg, hogy a Binotto és Arrivabene között folyó belviszály eredményeként a Ferrari jelenlegi elnöke, John Elkann nem újítja meg az eddigi csapatfőnök szerződését, helyét pedig Mattia Binotto veszi át ez évtől, aki már hosszú idő óta a Scuderia családjának tagja.

A szakember eddig a Ferrari motorfejlesztési részlegén dolgozott, egészen James Allison távozásáig, ekkor lépett elő technikai igazgatónak. 2018-ban motorerő terén óriásit lépett előre a Scuderia, azonban a pályán és azon kívül elkövetett hibák következtében az olaszok alulmaradtak a Mercedesszel szemben - ismét -, hiába volt meg a kellő technika.

Arrivabene szinte biztosan távozik


Flavio Briatore is úgy gondolja, miután a Ferrari kétszer is elbukott az Ezüst Nyilakkal szemben, ez a megfelelő lépés korábbi riválisai számára: „2018-ban a Ferrarinak mindene megvolt ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot, mégsem tudták kihasználni a lehetőséget. Ha nem jön össze a győzelem, akkor bizony változtatni kell bizonyos dolgokon, és szerintem a Scuderia maranellói döntéshozóinak is ez járhatott a fejében” – idézi Briatorét az olasz Adnkronos.

„Binotto elképesztő munkát végzett technikai igazgatóként, tavaly a Ferrarinak nagyszerű autója volt, gyorsak voltak, és szerintem a versenyzők másfajta kezelésével haza tudják majd vinni a trófeát év végén. Majd meglátjuk, mire lesz képes csapatfőnökként, mivel nem hinném, hogy egyszerre fogja ellátni ezt és a technikai igazgató feladatát is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: