DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Ez a legjobb csapat a Mercedes és Ferrari után

A mexikói karrierje többségét a Force India/Racing Point csapatánál töltötte: Lawrence Strollhoz hasonlóan őszintén hisz benne, hogy a gárda ki tud törni a középmezőnyből.

Sergio Perez pályafutása szorosan összefonódott a Force Indiával, amely tulajdonosváltása után már Racing Pointként él tovább: a 2019-es hatodik szezonja lesz az istállónál. A mexikói versenyző otthonaként tekint a csapatra, és kijelenti, a jövőt tekintve ez a legjobb választás, ha a két élcsapatnál nem szerepelhet.

„Kényelemben érzem magam itt és nagyon optimista vagyok. Úgy vélem, hogy ha nem lehet valaki a Ferrarinál vagy Mercedesnél, akkor a Force India a legjobb hely” – idézi a racefans.net Perezt. „Úgy vélem, óriási potenciál van a csapatban. Az előző két szezonban (2016 és 2017) én voltam a középmezőny legjobb pilótája, és közel kerültem hozzá, hogy zsinórban a harmadik szezonban is az legyek. Kilátás van arra, hogy ehhez képest előrelépjünk. Kétségtelenül nagyon izgatott vagyok a csapat jövője miatt.”



Perez bizakodása jellemző a Racing Pointra, és különösen optimista az új tulajdonosi kör vezetője, Lawrence Stroll, aki néhány éven belül a legjobb három között zárna, a 2021-es szabályváltozásoktól pedig azt reméli, hogy a nagycsapatok közé juttatják a silverstone-i gárdát.

„Szinte az egész csapattal elbeszélgettem a szerelőktől mérnökökig” – folytatta Perez. „Köztük mindenki nagyon izgatott, őszintén várják a folytatást. Lawrence nagyon lelkes a projekttel kapcsolatban. Mindannyian tudjuk, hogy hosszú távban gondolkodunk, én pedig azt érzem, hogy csapatvezetőinkkel kiváló irányba tartunk. Mindennek a helyén kell lennie. Ugyanakkor annak is tudatában kell lennünk, hogy ez időbe telik. Láttuk már más csapatoknál, meddig tart. De ha egy csapat képes lehet megtenni a következő lépést, az a Force India.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: