DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo értékes adatokat oszthat meg a Renault-val

Hatalmas technikai fejlődésen mehet át a Renault Daniel Ricciardónak köszönhetően, legalábbis ez a nézőpontja Nico Hülkenbergnek, mivel értékes információkhoz juthatnak a korábbi Red Bull-pilótától.

A Renault-hoz 2017-ben csatlakozó Nico Hülkenberg úgy látja, hogy újdonsült csapattársa fontos technikai adatokat árulhat el arról, mit hogyan szokott csinálni a Red Bull, így hatalmasat fejlődhet 2019-ben a francia istálló.

„Mi pilóták nem vagyunk sem mérnökök, sem aerodinamikusok, így nem fogja tudni megmondani, hogyan csináljuk meg mondjuk a légbeömlőt. Ugyanakkor azzal tud nekünk segíteni, hogy elmagyarázza, a Red Bull milyen megoldást alkalmazott az autó különböző részein, vagy a beállítások során” – idézi Hülkenberget az Auto Motor und Sport.

Bizalmas dolgok kerülhetnek a Renault birtokába


Bár néhányan úgy gondolják, hogy a 2019-es szabályváltoztatások nagy lehetőséget kínálnak az olyan csapatoknak, mint például a Renault, azonban Hülkenberg szerint időre lesz szükségük, hogy utolérjék az élcsapatokat: „Az új első szárnyakkal szinte mindenki a sötétben tapogatózik. Viszont ez nem egy új korszak kezdete, annyira azért nem jelentős újítás, viszont gyári csapatként kizárólag a mi felelősségünk, hogy mit tudunk kihozni az új szabályokból.”

„Az utolsó versenyeken egy-két másodperccel voltunk elmaradva tőlük, jó volna, ha legalább a felét le tudnánk dolgozni. Egyértelmű, hogy a Ferrarinak és a Red Bullnak is időbe telt, míg utolérték a Mercedest, nekünk pedig pontosan ugyanerre van szükségünk most, időre. Manapság már senki nem érkezik meg úgy a Formula-1-be, hogy félresöpri a többieket, ehhez már túl komplex az egész. Először is meg kell találni a megfelelő embereket, onnantól pedig idő kérdése az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: