DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Leclerc már idén a címért fog menni

Esteban Ocont nem érné meglepetésként, ha Charles Leclerc már idén a világbajnoki címért harcolhatna a Ferrarival. Régóta ismerik egymást, és egy korábbi gokartos balesetüket is felelevenítette Ocon.

A Ferrarit nagyjából fél év leforgása alatt, mindössze 20 esztendősen, egy Alfa Romeo Sauber volánja mögött sikerült meggyőznie a monacói Charles Leclerc-nek, akik legutóbbi világbajnokuk, Kimi Raikkönen kiebrudalásával csináltak helyet számára, így Sebastian Vettel csapattársaként harcolhat majd a Scuderia sikereiért az ifjú pilóta.

A Force Indiánál lapátra kerülő Ocon arról beszélt a RaceFans számára, hogy őt egyáltalán nem érné meglepetésként, ha régi jó ismerőse, Leclerc már idén harcban lenne a bajnoki címért, hiszen fiatal kora ellenére a leggyorsabbak közé tartozik a mezőnyben.

2018-ban nem sok hiányzott a Ferrarinak, idén sikerül?


„Biztos vagyok benne, hogy Charles a világbajnoki címért fog küzdeni 2019-ben, engem legalábbis nem érne váratlanul. Már jól ismerem őt, először 2005-ben versenyeztünk egymás ellen, mini-kartokkal, szóval nagyjából hét-nyolc évesek lehettünk. Első és második helyen álltunk, én voltam belül, aztán sikerült összeütköznünk az utolsó kör utolsó kanyarjában, szóval ő célba sem ért végül, én pedig hatodik vagy hetedik lettem” – idézte fel Ocon első emlékét a Ferrari új reménységéről.

„Ez volt az első alkalom a karrierünk során, mikor összetalálkoztunk, és azóta is vállvetve harcolunk együtt. Már az első pillanattól látszott, hogy nagyon tehetséges a srác. Egyike a leggyorsabbaknak a jelenlegi mezőnyben, semmi kétségem afelől, hogy ezt idén meg is fogja mutatni.”

Bár Esteban Ocon elvesztette versenyzői ülését 2019-re, de a Mercedes kötelékében maradt, és fejlesztési pilótaként fog tevékenykedni az idei évbe, Toto Wolff pedig egy nagyon jó ülést vizionál számára 2020-ra. Ocon is úgy látja, hogy a fiatalok idén fel fogják nyitni a csapatok szemét: „Meg fogják látni, hogy Pierre (Gasly) és Charles is dobogókért és győzelmekért fog harcolni idén. Talán ezzel a Formula-1 mentalitása is megváltozik, és rájönnek majd, hogy a fiatalok legalább olyan jó teljesítményre képesek, mint a tapasztaltabbak. Ez segíteni fogja az új generáció megérkezését az F1-be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: