DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen: Grosjean gyorsabb versenyző, mint Jenson Button

Nagyra tartja kollégáját a Haas dán pilótája: bár úgy véli, eddigi legjobb csapattársa a 2009-es világbajnok Jenson Button volt, elmondása szerint Romain Grosjean időmérőn egyértelműen gyorsabb nála.

Kevin Magnussen és Romain Grosjean második közös szezonjukat töltötték csapattársakként a Haasnál. Míg 2017-ben egyértelműen a francia vitte a prímet, addig második nekifutásra már a dán végzett előrébb a világbajnokságban. A párharc az idény első harmadában különösen egyoldalú volt, amikor Magnussen gyűjtötte a csapat valamennyi pontját. Grosjean később megtalálta önmagát, és gyakran csapattársa előtt végzett előkelő pontszerző helyeken.

„Romain egy nehéz időszak után szedte össze magát, és talán úgy tűnhetett, hogy én visszaléptem” – beszélt a csapaton belüli erőviszonyokról a dán BT lapnak Magnussen. „De nem ez történt, egyszerűen ő tért vissza a legmagasabb szintjére. Világos, hogy a fejlesztési csomag révén Romain olyan autót kapott, amely nagyon passzolt hozzá. Összességében jobb lett a fejlesztésnek köszönhetően, de Romainnel ellentétben én a régebbit is vezetni tudtam. Az igazság az, hogy nehézséget okozott megérteni, hogyan lett ő ennyivel jobb az új autóval.”



Magnussen, akinek első F1-es szezonjában, 2014-ben a McLarennél egy világbajnok, Jenson Button volt a csapattársa, nagy elismerésről tanúskodó kijelentést tett Grosjeanról:

„Ha a teljes csomagot nézzük, az embert, a kémiát, a köridőket és így tovább, akkor Jenson volt a legjobb csapattársam. Ahhoz azonban nem fér kétségem, hogy Romain gyorsabb Jensonnál. Egy körön Romain kivételes sebességgel rendelkezik, amikor minden az ő malmára hajtja a vizet” – folytatta a világbajnokság kilencedik helyezettje, aki a végelszámolásban öt hellyel megelőzte Grosjeant, a kvalifikációs párharcot azonban még így is elveszítette.

„Jobban számítana, ha én nyertem volna meg. Ez a dolog fontos, ha a nagycsapatok figyelnek, de én nem ezzel reklámozom magam” – viccelődött Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: