DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen: Hamiltonnak könnyű lassú csapattárssal

A Red Bull pilótája elismeri, hogy a 2018-as világbajnoknak meg kellett küzdenie a Ferrarival, de hozzáteszi, házon belül igencsak könnyű dolga volt: bezzeg neki Ricciardóval…

 Max Verstappen nem először adott hangot azon meggyőződésének, hogy a Mercedesszel nem nehéz világbajnoki címet nyerni, különösen, ha az adott versenyző – az ötszörös bajnok Lewis Hamilton – köré épül a csapat. Egy újabb megszólalásában arra helyezte a hangsúlyt, mennyit könnyített a brit dolgán alulteljesítő csapattársa, Valtteri Bottas:

„A legtöbb pilóta világbajnok lett volna azzal az autóval. Főleg úgy, hogy a csapattárs az oldalán nem valami gyors” – nyilatkozott az AD-nek Verstappen, utalva a két Mercedes-pilóta közti tetemes különbségre: Hamilton 11-szer nyert futamot idén, a világbajnoki ötödik Bottas egyszer sem, habár saját csapata szerint legalább két siker kijárt volna neki. „Ha a csapattársad mindig olyan sokkal van mögötted, akkor nagyon könnyű pontokat gyűjteni.”



„Persze nekem ott volt Daniel Ricciardo, aki sokkal közelebb volt hozzám. Akkor tényleg meg kell dolgozni minden pontért” – helyezte szembe a Red Bullnál folyó kiélezett harcot Hamilton kényelmes helyzetével.

„Ott a Mercedesnél egészen más volt a sztori. Hamilton persze küzdött a Ferrari ellen, ezért mindig formában kellett maradnia. Időnként azonban felmerül bennem: minél gyengébb a csapattársad, annál nyugodtabban tudsz vezetni. Olyankor pedig az ember azzal is tisztában van, hogy a csapat teljes mértékben rá támaszkodik. Az is csak gyorsabbá tesz” – magyarázta Verstappen, aki Ricciardo csapatváltásával és a tapasztalatlanabb Pierre Gasly érkezésével hasonló helyzetben találhatja magát a Red Bull-Hondánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: