DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezt olvastátok legtöbben 2018-ban a Formulán

Újabb év ért véget, így szokásunkhoz híven áttekintjük, melyik volt az a tíz hír, poszt vagy videó – nem csupán F1-es témában –, amelyre a legtöbben voltatok kíváncsiak a Formula.hu-n idén.

1. A 2018-as F1-es futamok kezdési időpontjai (F1)

Az előző tél egyik legfontosabb híre volt, hogy a Liberty Media megváltoztatta a nagydíjak szokásos rajtidőpontját: ennek megfelelően arra a cikkre kattintottok a legtöbben – nem csupán megjelenése idején, hanem az egész szezon folyamán vissza-visszatérve –, amelyben összegyűjtöttük, mikor kezdődnek az egyes versenyek.

2. Sajtó: Raikkönen a futam előtt tudta meg, hogy menesztik (F1)

Kimi Raikkönen gyakran megjelenik a top 10-es listában, a finn pilóta neve az augusztus-szeptemberi időszakban volt varászszó, mikor a nemzetközi Formula-1-es média azt pedzegette, vajon maradhat-e jövőre is a Ferrarinál. A legolvasottabb vele kapcsolatos hír egy sajtóértesülés volt a hivatalos bejelentés előtt, amely a pilóta Olasz Nagydíj rajtjánál mutatott agresszivitását azzal magyarázta, hogy a Ferrari vasárnap közölte vele, nem maradhat 2019-ben a csapatnál.

3. Megjött a járdán parkoló autósok rémálma (Autó)

Dobogóra fért az év legnépszerűbb autós videója januárból: a Catclaw nevű találmány a szabálytalan parkolóknak üzent hadat, de a terrortámadások kivédésében is hasznát lehet venni. Több tízezren voltatok kíváncsiak működésére.

4. Sajtó: Mégis maradhat Raikkönen? (F1)

Raikkönen megy, Raikkönen marad, Raikkönen mégis megy – könnyen le lehetett maradni a Formula-1-es paddockból érkező legfrissebb pletykáról, a kattintásszámok azonban bizonyítják, hogy az oldal olvasói mindig képben voltak a legfrissebb Kimi-hírekkel.

5. Megjött a TAXI 5 előzetese (Parc Fermé)

Sejtettük, hogy a tíz év után folytatódó népszerű széria legújabb részének előzetese érdekelni fogja az olvasókat, azt viszont egyáltalán nem, hogy az egész év ötödik legolvasottabb anyaga, egyben a népszerű Parc Fermé-rovat legnézettebb posztja lesz belőle. Ironikus, hogy a film aztán nagy bukásnak bizonyult a hazai mozikban.



6. Sajtó: Raikkönen megegyezett a Ferrarival (F1)

A Raikkönen-sztori egy újabb epizódja: augusztusban még úgy tűnt, Monzában a finn pilóta hosszabbítását jelenti be a Ferrari. A történet számos fordulatot tartogatott a későbbiekben.

7. Öt sérült Sophia Flörsch sokkoló balesetében (F2/F3)

A Formula-1-es szezonzáró előtti csendes hétvégét a Formula-3-as Makaói Nagydíj óriási balesete dúlta fel: a nap során számtalanszor frissítettük cikkünket, amint hírek érkeztek a német pilótalány, valamint az érintett fotósok és pályabírók állapotáról. Közösen lélegeztünk fel, amikor bebizonyosodott, a horror nem szedett áldozatot, Sophia Flörsch pedig csodaszámba menő gyorsasággal épült fel.

 

8. A Vettel segítéséről szóló kommentjével Raikkönen megnyerte az egész Szingapúri Nagydíjat (Parc Fermé)

Kimi Raikkönen nem csupán a jövőjét övező spekulációval, hanem egy-két aranyköpésével is sok ezer olvasót tudott mozgósítani. A szingapúri csütörtökön különösen nagy formában volt. „Kimi, segíteni fogod Sebastiant a bajnoki cím megnyerésében?” – kérdezték, mire így válaszolt: „Egyszerre csak egy autót tudok vezetni.”

9. Exkluzív: Közel a Raikkönen-McLaren megállapodás (F1)

Az Olasz Nagydíjon dolgozó kollégánk több magas rangú, megbízhatónak tartott forrástól hallott a pletykáról, hogy a Ferrarit elhagyó pilóta egykori istállójánál köthet ki. Ehhez hasonló, bennfentes értesüléseink már több alkalommal helytállónak bizonyultak, ezúttal viszont, mint később bebizonyosodott, információnk távol állt a valóságtól.

10. Videón Raikkönen elrontott bokszkiállása és az elütött szerelő (Parc Fermé)

 A Bahreini Nagydíj bokszutcai balesetének közeli felvételét csak erősebb idegzetű olvasóinknak ajánlottuk: a szerencsétlenül járt szerelő lábát a SF71H hátsó kereke sodorta el, a képsorokon jól kivehető, hogy a végtag eltörik. Francesco Cigarini nemrég állt újra munkába a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: