DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen nem ülne Vettel és Hamilton mellé

A holland versenyző bízik benne, hogy a Red Bull-lal is F1-es világbajnok lehet. Az energiaitalosok pilótája szerint egyébként a brit a Mercedesnek köszönhetően tarolt az utóbbi években.

A Mercedes a hibridkorszak kezdete óta letaszíthatatlan a Formula-1 trónjáról: idén zsinórban ötödik alkalommal zsebelték be mindkét világbajnoki elsőséget. Lewis Hamilton öt összetett sikeréből négyet ebben az érában szerzett, csak 2016-ban bukta el a vb-harcot csapattársával, Nico Rosberggel szemben. Max Verstappen nemrég már kifejtette azon álláspontját, miszerint a britnek könnyű dolga van, most viszont azt is hozzátette, hogy szerinte az ő autójával még sokan mások is megnyerték volna a vb-t:

ver-ham-vet-rb-2018-1



„Úgy vélem, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo vagy én is simán világbajnokok lettünk volna egy olyan autóval. Ha az onboard felvételeket nézem, néha úgy érzem, egyes versenyeken még csak nem is ment teljes gázon a Mercedes” – vélekedett a Red Bull pilótája, akinek szavait az F1Today szakoldal idézi.

Verstappen maga ugyanakkor egyelőre nem ülne be a Mercedesbe Hamilton vagy az őket megszorongató Ferrariba Sebastian Vettel mellé, ugyanis bízik benne, hogy a jövőre már a Honda erőforrásait használó Red Bull-lal is felérhet a sportág csúcsára: „Ha a saját pályafutásomra gondolok, most nem lenne szerencsés Hamilton vagy Vettel mellé ülni. De persze megtenném, ha nem lenne más választásom. Hiszek benne, hogy a Red Bull-lal is bajnok lehetek, amint összeáll a megfelelő csomag.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: