DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jardine: Hamilton az idő múlásával egyre jobb lesz

A Formula-1 világában jártas Tony Jardine úgy véli, Hamilton olyan, mint a jó bor, és ahogy öregszik, úgy lesz egyre jobb. Még előtte állnak a legjobb évei Jardine szerint.

Miután az elmúlt két szezonban Lewis Hamilton lett a világbajnok, illetve az elmúlt öt év alatt négyszer is ő ért fel a csúcsra, mondhatjuk, hogy élete formájában van a brit versenyző, és a Formula-1 történetének egyik legkiemelkedőbb szériáját produkálja. Világbajnoki címek terén már utol is érte Juan Manuel Fangiót és már csak Michael Schumacher áll előtte.

„Személy szerint azt gondolom, hogy ő egyike azoknak a srácoknak, akik ahogy öregszenek, úgy válnak egyre jobbá” – mondta Hamiltonról Tony Jardine. „35 esztendős lesz, mikor kifut a szerződése, de az még mindig egy tökéletes kor. Elég, ha megnézik Damon Hillt, vagy Nigel Mansellt, akik 38-40 évesen is versenyeztek, sőt, Schumacher is versenyzett, még 38 éves korában is.”

Hamilton olyan lehet, mint a jó bor


Miközben Hamilton kezd egyre inkább celebbé válni, többek között azzal, hogy saját divatmárkája van a Tommy Hilfiger háznál, Jardine szerint még mindig az F1 az, ami miatt ismerik őt az emberek: „Nem számít, mennyire van benne a divat és a zene világában, mert azt hiszem, az nagy kihívás lenne számára. Szóval, ha ebben a két évben, amíg még tart a szerződése, minden jól fog menni, akár még további két szezonra is aláírhat.”

„Könnyű ezt mondani, de ha belenézünk a jó öreg kristálygömbbe, egyszerűen nem látom azt benne, hogy Lewis fogja magát és kiszáll. És hiába van oda annyira Amerikáért, nem tudom elképzelni, hogy átmenjen a Nascarba, vagy az IndyCarba, vagy valami más szériába, mivel azok egyszerűen nincsenek a Formula-1 szintjén. A Formula-1 a világ motorsportjának a csúcsa!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: