DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Korábbi főnöke ismét méltatta Alonsót

Sőt, Stefano Domenicali azt sem zárta ki, hogy a kétszeres F1-es világbajnok még egyszer feltűnjön a Ferrarinál - szerinte az ilyen tehetségeknél nem lehet azt mondani, hogy nehéz velük dolgozni.

A Ferrari korábbi főnöke, Stefano Domenicali arról beszélt, hogy nem zárja ki, hogy Fernando Alonso később még visszatérjen a Ferrari F1-es csapatához. A kétszeres spanyol világbajnok az idei év végén visszavonult a száguldó cirkusztól, de azt nem zárta ki, hogy 2020-ban esetleg még visszatérjen - a McLarennel való kapcsolata megmaradt, de Domenicali szerint Maranellóban is lenne helye.

00111009_287



"Őszintén szólva amikor egy ilyen tehetséggel, egy ilyen személyiséggel dolgozunk együtt, nem mondhatjuk, hogy az nehéz, vagy nem nehéz" - mondta a jelenlegi Lamborghini-főnök Domenicali az Auto Bildnek arról, hogy mennyire kettős Alonso megítélése a paddockban. "Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy Alonso nagyon erős, nagyon motivált volt és nagyon sokat akart elérni. Ezen felül, ha őszinte akarok lenni, azt mondani róla, hogy ellentmondásos, teljességgel inkorrekt."

Majd itt rátért arra, hogy akár még vissza is térhet a Ferrarihoz a spanyol. "Nagyszerű sztori lenne, de ez olyasmi, amit nem szabad erőltetni. Viszont ha ő később így dönt, akkor miért ne? Persze ez több mindentől függ és én meghagyom a döntést azoknak, akik ebben érintettek lehetnek" - fogalmazott Domenicali.

Alonso öt évet töltött a Ferrarinál és amikor már kicsit kihűlt a kapcsolatuk, akkor igazolt a McLarenhez 2015-re, ahol aztán négy, szenvedéssel teli szezont versenyzett, mielőtt visszavonult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: