DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem volt valóságalapja a Schumacher-Toro Rosso pletykának

Hiába beszéltek róla sokáig, nem volt alternatíva, hogy a faenzai istálló leigazolja Mick Schumachert – Helmut Marko hangsúlyozta, a németnek már most erős hátszele van.

Meglepő pilótapárossal áll rajthoz a Toro Rosso a 2019-es szezonban, a csapathoz visszatérő Danyiil Kvjatot az utánpótlásprogramon kívülről érkező újonc, Alexander Albon egészíti ki. A két versenyző bejelentése előtt tartotta magát a szóbeszéd, hogy a Formula-3-as Európa-bajnok, Mick Schumacher köthet ki a csapatban, bár ezt Helmut Marko tanácsadó már akkor is cáfolta, most pedig újból tiszta vizet öntött a pohárba.

„Sosem volt a radarunkon” – mondta Marko a Motorsport-Magazinnak. „Kiválóan egyengetik az útját a saját közegében, ez az oka annak, hogy nem avatkoztunk közbe és sosem mutattunk érdeklődést iránta.”



A Schumacher mögött másodikként végző Red Bull-védenc, Dan Ticktum – aki valóban esélyes volt a Toro Rossónál – tett egy hírhedt nyilatkozatot arról, hogy a német fiatal szezon második felében mutatott győzelmi szériája gyanús. Erről is megkérdezték Markót, aki igyekezett kibújni a válasz arról: „Lenyűgöző volt, amit tett, ám nem vagyok ott a versenyeken sűrűn, csak Makaót követtem szorosan szemmel. Minden normálisnak tűnt.”

Az olasz sajtó szerint a Formula-1-es csapatoktól eddig független – habár a Mercedesszel közeli kapcsolatot ápoló – Schumacher a Formula-2-be lépéssel egyidejűleg elkötelezte magát egy nagycsapat pilótaprogramja mellett: az Európa-bajnok a Ferrari akadémiáját választotta, amely Charles Leclerc gyors előrelépése miatt jó perspektívának tűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: