DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Még jobb akarok lenni

Lewis Hamilton úgy véli, még mindig nem érte el karrierje csúcspontját, és a télen le fog ülni, hogy átgondolhassa, hol lehetne még erősebb. Felkészült szeretne lenni a jövő évi kihívókkal szemben.

A Ferrarinál Charles Leclerc érkezik Kimi Raikkönen helyére, miután egyből, az első évében meggyőzte a maranellóiak vezetőségét, a Red Bullhoz pedig Pierre Gasly csatlakozik, miután Ricciardo távozott az istállótól. Hamiltonnak bőven akad majd kihívója 2019-ben, főleg ha mindezek mellé azt is hozzávesszük, hogy Sebastian Vettel és Max Verstappen is harcba szállna a bajnoki címért, Valtteri Bottasról nem is beszélve.

Hamilton egy Hewlett Packard által rendezett eseményen beszélt arról, hogy mik a céljai a következő két évre, amíg még szerződéssel rendelkezik. „Biztosra akarok menni, hogy ebben a két esztendőben sem a Ferrari, sem a Red Bull nem fog nyerni semmit. Ott van a fiatal Max Verstappen, aki meg akarja szerezni a világbajnoki címet, ott van Charles Leclerc a Ferrarinál, aki szintén azonnal bizonyítani szeretne.”



„Ezek a srácok mind sokkal fiatalabbak nálam. Én vagyok a harmadik legidősebb versenyző jelenleg, pedig még csak 33 éves vagyok. Az én fő célom, hogy továbbra is előttük maradjak. Megvan a kellő tapasztalatom már, a következő hónapban pedig le fogok ülni, és elgondolkodom azon, hogyan lehetnék még jobb.”

„Arra kértem a csapat tagjait, hogy minden szegmensből küldjenek nekem egy emailt, hogy min tudnék javítani. Megkértem őket, hogy fogalmazzanak nyersen, alá sem kell írniuk, nem számít, kitől jön az üzenet” – mondta el Hamilton, aki jövőre hatodik világbajnoki címére fog hajtani a száguldó cirkuszban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: