DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Arrivabene: Vettelnek a legjobbjára lesz szüksége

Maurizio Arrivabene szerint Sebastian Vettelnek komolyabban oda kell tennie magát, ha világbajnok szeretne lenni jövőre. A Ferrari csapatfőnöke jó hangulatában volt, könyökvédőt is ad majd Vettelnek.

Ahhoz, hogy jövőre végre letaszítsák a trónról a Mercedest, nem hibázhatnak, ezzel tisztában van Maurizio Arrivabene is. Amíg a csapat többször is stratégiai bakikat követett el a szezon során, addig Vettel már-már megszámlálhatatlanul halmozta a hibákat a szezon második felében, és csak egyetlen versenyt tudott megnyerni a nyári szünetet követően.

Arrivabene azt mondja, kivizsgálták a hibákat és tanultak belőle: „Fájdalmas hibákat vétettünk, de ezeket analizáltuk, hogy elejét vegyük a rossz döntéseknek a jövő évben. Ugyanazt a célt üldözzük, mint Sebastian, akinek a lehető legjobbját kell nyújtania egy Ferrariban” – idézi Arrivabenét a GP Blog.

Jövőre sem fér majd bele ennyi hiba


„Talán könyökvédőket is adnunk kell majd neki, hogy kellő agresszióval támadhasson vissza, ha durvára fordul a helyzet” – vicceskedte el az interjút a Scuderia csapatfőnöke. „Persze a bajnoki címhez szüksége lesz egy jó alapra. Egy erős autóval és hibátlan csapatmunkával kell kiszolgálnunk őt. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, tudom, hogy Vettel mennyire jól teljesít, szóval nagy dolgokra lehet majd képes.”

Jövőre új kihívót kap maga mellé Sebastian Vettel az idén pazarul debütáló Charles Leclerc személyében, aki nem kis célokat tűzött ki maga elé a következő szezonra, mely számára első lesz a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: