DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Két futamot nyerne meg Leclerc 2019-ben

Charles Leclerc, a Ferrari 2019-es új versenyzője vállalhatónak tűnő célt fogalmazott meg magának a jövő évre vonatkozóan: első, vörösben töltött évében két futamot szeretne mindenképp megnyerni. El is mondta, melyik kettőt.

Charles Leclerc-t már az F1-be megérkezés előtt is szupertehetségnek állította be szinte mindenki, a várakozásokra pedig csak ráerősített az, amilyen újoncszezont futott 2018-ban a Saubernél, agyonverve rutinos csapattársát, Marcus Ericssont és több kiemelkedően erős versenyt futva. A monacói jövőre meg is kapja a lehetőséget az őt kinevelő Ferrarinál, a távozó 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen helyén.

Leclerc teljesítményére mindenki kíváncsi, legyen szó Ferrari-drukkerről, ellenszurkolóról vagy éppen szakemberről, maga a versenyző viszont próbálja reálisan látni a helyzetét. Futamot, sőt, futamokat, azért nyerne, már 2019-ben. Erről az Autosprint olasz magazin Caschi d'Oro (Aranysisak)-díjkiosztóján beszélt még csütörtök éjjel.

180090-test-abu-dhabi-day-2-charles-leclerc



„Nem érzek nyomást magamon, sokkal inkább egy támogató légkört körülöttem. Nagyon boldog vagyok emiatt, a célom pedig az, hogy a legjobbamat nyújtsam, és meg tudjak felelni a csapat elvárásainak. Olyan versenyző lesz mellettem Sebastian Vettel személyében, akinek már csak a jelenléte rengeteget segíthet abban, hogy fejlődhessek majd 2019 során. Amellett, hogy kiváló versenyző, nagyszerű ember is, és amikor Maranellóban találkozni tudtunk, nem hezitált megköszönni azt a munkát, amit idén is elvégeztem a csapatnak.”

Leclerc egész konkrét célkitűzéseket tűzött ki maga elé. „Két futamot jó lenne megnyerni, mondjuk Monacót, a hazai versenyemet, és Monzát. Azt viszont el sem tudom képzelni még, milyen lehet ferrarisként pályára gurulni Olaszországban!”

Az utóbbi évek egyik legígéretesebb tehetsége a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj utáni gumiteszten ejthette meg bemutatkozását Ferrari-versenyzőként. „Hihetetlen élmény volt! Kiváló az autó, nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy én vezethetem. Persze csak egy tesztről van szó, sok értelme nincs ezzel kapcsolatban teljesítményről beszélni. De az érzés rögtön egészen kivételes volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: