DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg. Muszáj csökkenteni a hátrányt

A Renault német F1-es pilótája szerint csökkenteniük kell a lemaradásukat a három topcsapathoz képest 2019-re, mert gyári istállóként ez a dolguk - az új első szárnnyal kapcsolatban viszont még sok a találgatás.

Habár a Renault lett a középmezőny, vagy a B liga bajnoka és megszerezte a konstruktőri bajnokság negyedik helyét, de gyári csapatként nem tudott közelebb kerülni a három top istállóhoz - Nico Hülkenberg szerint 2019-re mindenképpen faragniuk kell a hátrányukból, amelyre esélyt ad a jövőre érkező új első szárny.

"Komoly előrelépést kell tennünk 2019-re, főleg amiatt, hogy az új aerodinamikai szabályok erre adnak lehetőséget. De ez mindig nehéz, minden csak spekuláció. Tudjuk, hogy mit csinálunk, de a sötétben tapogatózunk azzal kapcsolatban, hogy a többiek mit találnak ki. Persze az új első szárny egy kisebb újrakezdés, mert ez eléggé megváltoztatja az autókat, de sokat el kell tüntetnünk a hátrányból, gyári csapatként ezt kell megcéloznunk" - idézi a németet az Autosport.

00118023_047



"Szerintem sokat fejlődtünk sok területen, főleg a csapat struktúráját tekintve, jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy fejlődjünk a következő két évben. Azonban a technikai részt, az autót tekintve ez az év nem pontosan úgy alakult, ahogy szerettük volna. Javulnunk kell, de azért tavaly hatodikak lettünk, most negyedikek, ez egyértelmű fejlődés" - magyarázta Hülkenberg.

A pilótának egyébként jövőre nemcsak az autó miatt kell aggódnia: van, aki szerint Daniel Ricciardóval meg fog majd gyűlni a baja házon belül...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: