DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton érzi a fiatalok fenyegetését

Verstappen és Leclerc személyében 2019-ben új világbajnoki riválisokra számíthat Hamilton, aki a hatodik vb-címe érdekében még nagyobb alázattal és profizmussal közelíti meg a következő szezont.

Az utóbbi évekhez képest egészen új kihívásokra számíthat Lewis Hamilton a Formula-1 2019-es idénye során. A sorozatot 2014 óta domináló britnek szezonok óta mindig csak egy-egy kihívója (Nico Rosberg, majd Sebastian Vettel) akadt a világbajnoki címért folyó küzdelemben, ám a következő generáció érkezésével ez jövőre könnyedén megváltozhat. Az immár komoly F1-es tapasztalatokkal rendelkező Max Verstappen már idén is többször Hamilton szintjén küzdött, a jövőre Ferrarihoz csatlakozó Charles Leclerc pedig már újonc évében figyelemre méltó érettséget és fejlődési tempót mutatott. Hamiltonnak tehát a feltörekvő fiatalsággal is szembe kell majd néznie a 2019-es idény során, amely „új autókat és új kihívásokat” jelent számára. 

hamilton-verstappen-leclerc-sajto-portre

Red Bull, Mercedes, Ferrari - jövőre szívesen látnánk ilyen vegyes összetételű top hármat


„A Red Bull nagyon el akar minket kapni. A fiatal Max Verstappen el akarja csenni a világbajnoki címet, de ott van Charles Leclerc is a Ferrarinál, aki mindenáron jó benyomást akar kelteni. Ezek a srácok nagyon fiatalok, miközben én lettem a mezőny harmadik legidősebb pilótája, pedig csak 33 vagyok. Hogyan maradhatnék játékban? Hogyan lehetnék tőlük fittebb? Hogyan koncentrálhatnék mindenkinél jobban? Ez az én óriási célom, hogy előttük maradjak” – fogalmazott Hamilton, aki még mindig nem érzi azt, hogy a csúcson lenne.

„A közeljövőben leülök és kitalálom, hogyan válhatnék még jobbá. Megkértem a csapatomat, hogy minden részlegről legyenek kíméletlenek, és írjanak e-mailt arról, miben kellene még fejlődnöm. Legyen ez egy konkrét tapasztalatuk rólam, egy helyzet, amikor miattam ingott meg a csapat motivációja, vagy bármi. Minden idők legjobbja akarok lenni, ehhez pedig minden területen nyerővé kell válnom.”

Hamilton jelenlegi szerződése 2020 végén jár le a Mercedesszel, addig pedig azon lesz, hogy „se a Ferrari, se a Red Bull ne nyerjen világbajnoki címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: