DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappennek a „hazai” győzelem volt a csúcs

Saját szezonjának legjobb futamaiból szemezgetett Max Verstappen – volt is miből, ugyanis az idei éve dúskált a jobbnál jobb eredményekben. 2019-ről óvatosan beszélt a holland.

Max Verstappen idén mintha főnixmadárként éledt volna újra, s ért vérbeli és kíméletlen Formula-1-es versenyzővé. A Red Bull pilótája a 2018-as szezon első felében főként a rendszeresen elkövetett hibái miatt volt beszédtéma, ám a hetedik futamra, a Kanadai Nagydíjra érve mintha kicserélték volna őt – mentálisan új szintre lépett, és innentől ha a technika is úgy akarta, rendszeresen szállította a jobbnál jobb eredményeket. Idei szezonját értékelve Verstappen az év legjobb futamáról beszélt, ami számára a totális meglepetéssel zárult Osztrák Nagydíj volt.

verstappen-portre-2018



„Teljesen váratlanul jött” – mondta idei első futamgyőzelméről. „Számos holland szurkoló jelen volt, és a Red Bull autója nyert a Red Bull Ringen. Ráadásul a gumik miatt nehéz futam is volt – a hólyagosodás miatt nem tudtuk, hogy végig tudjuk-e csinálni a távot.”

Persze nem ez volt az egyetlen kiemelkedő futama, kiemelt még két másik hétvégét is, amelyet az év legjobbjai közé sorol. „Szingapúrban úgy kvalifikáltam az első sorba, hogy a motor nem működött tökéletesen, szóval ennek is nagyon örültem. Austinban pedig ezelőtt sosem álltam a dobogón, plusz az egyébként is egy szórakoztató futam volt” – magyarázta a Red Bull Racing videójában.

verstappen-action-abudhabi-2018

A fantasztikusan alakult szezonhajrá ellenére Verstappen nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat 2019-re – még úgy sem, hogy Daniel Ricciardo távozásával várhatóan ő válik majd a csapat vezérfigurájává, és az újonnan érkező Pierre Gasly belerázódásáig valószínűleg az erősebb eredményeket is ő fogja szállítani. „Ez a szezon eleinte komoly kihívásokat állított elénk, de végül elkaptuk a fonalat, és több szép eredményt produkáltunk. Ez boldogsággal tölt el. Bízom benne, hogy jövőre ismét erősek leszünk, de ehhez egy erős csomag is kell. Bízom a csapatban, hogy jó autót épít, a Hondával kötött partnerségi viszony pedig izgalmasnak ígérkezik.”

Verstappen még a hibák ellenére is egy szenzációs évet zárt: összesen tizenkét dobogós helyet tudhat magáénak, amelyből kettő futamgyőzelem, ráadásul az utolsó öt versenyen minden alkalommal a top háromban végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: