DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ecclestone majdnem elvitte Londonba az F1-et

A száguldó cirkusz volt tulajdonosának kész terv hevert az asztalán egy londoni nagydíjról, de a város vezetése olyan kevés pénzt adott volna rá, ami „csak az ásványvízre lett volna elég”.

Bizonytalan helyzetbe került az egyik leggazdagabb múltú Formula-1-es helyszín, Silverstone. A 70 éves történettel rendelkező pálya F1-es szerződése jövő év végén lejár, a Liberty Media pedig előfordulhat, hogy egy városi pálya reményében nem is köt új egyezséget a tulajdonossal. A száguldó cirkusz egykori mindenható főnöke, Bernie Ecclestone sajnálná, ha a brit helyszín kiszorulna a versenynaptárból, amit egyébként egyszer ő maga is meg kívánt vásárolni.

 silverstone-f1-start-2018



 „Jó lenne, ha megmaradna” – reagált Ecclestone. „Az üzletet megköthetnék, de a veszteségek vagy a nyereségek vagy akármik szétosztására ki kellene találniuk valami megoldást. Biztosan jól érzik magukat ott Silverstone-ban, mivel megkérdeztem őket, hogy eladó-e a pálya, de nem akartak megválni tőle. Nem érdekelte őket a dolog. Nincsenek nagy bajban, de egy F1-es versenyt meg kell tartaniuk.”

A pálya képviselői az Autosport beszámolója szerint nem kommentálták Ecclestone nyilatkozatát.

ecclestone-portre-2018-f1

Az F1 vezérigazgatója, Chase Carey szerint Silverstone helyett van pár alternatív helyszín is a Liberty Media tarsolyában - nem titok, hogy egy londoni utcai versenyre már áhítoznak egy ideje. Ecclestone erre azt mondta, szerinte Nagy-Britannia fővárosában túl körülményes lenne nagydíjat rendezni.

„Ennek már utána jártunk. 8-10 évvel ezelőtt körbejártuk az egész témát, de nagyon bonyolult és túlkorlátozott lenne. Minden terv ott hevert előttem: London belvárosában, a Buckingham-palota előtt is elhaladt volna a pálya. Minden sínen volt, amikor Westminster városának és a polgármesternek elmagyaráztam, hogy meg kellene rá találni a pénzt, és hogy mennyit hajlandóak rááldozni. 3 millió angol fontot ajánlottak, amire csak annyit mondtam, ’ez fedezné a ránk váró sok száz megbeszélésünkön az ásványvíz költségét, szóval inkább hagyjuk az egészet’” – árulta el Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: