DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Nincs szükségem a legjobb autóra

Max Verstappen nem várja el, hogy egyből minden passzoljon a Honda érkezésével és rögtön a leggyorsabbak legyenek, hiszen erre szerinte nincs is feltétlenül szüksége.

A Red Bull és a Honda házassága Ausztráliában kezdődik, 2019-ben, miután a japánok egy évig a Toro Rosso motorbeszállító partnerei voltak. Az energiaitalosoknál betelt a pohár a Renault-erőforrások gyengeségével és a rengeteg technikai problémával, így 2019-re a Honda mellett tették le a voksukat.

Max Verstappenben többen is a jövő világbajnokát látják, amit az is alátámaszt, hogy 2018 második felében csak Lewis Hamilton szerzett több pontot a Red Bull pilótájánál.

Verstappennek nincs szüksége a legjobb technikára


„Remélhetőleg ez egy hosszú távú együttműködés lesz. Nem gondolom, hogy egyből minden klappolni fog, de azt gondolom, ez nem is lehet elvárás. Én, személy szerint mindig koncentrált leszek, ezt megígérhetem, de hinnünk kell a projektben és türelmesnek kell lennünk” – mondta el Verstappen a Planet F1 oldalának.

„Nem várom, hogy valós eséllyel szálljunk harcba a bajnoki címért a szezon elején, de ha csak egy kicsivel leszünk jobbak, mint idén, akkor közelebb lehetünk az élmenőkhöz, és egy kiegyensúlyozott évet futhatunk. Ez már önmagában is egy előrelépés lenne a bajnoki cím felé. Nem feltétlenül van szükségünk a legjobb autóra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: