DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hakkinen még hisz abban, hogy Bottas világbajnok lesz

A 2018-as szezon után rengetegen leírták Valtteri Bottas pályafutását: honfitársa, Mika Hakkinen azonban töretlenül bízik benne: neki is sokat kellett várnia a sikerekre, eközben pedig Sennától, Prosttól tanulhatott.

Miután csupán ötödik lett a világbajnoki pontversenyben győzelem nélkül, kevesen hisznek már abban, hogy a következő szezon lesz Valtteri Bottas pályafutásának nagy áttörése, helyette az tűnik elképzelhetőnek, hogy a finn utolsó évét teljesíti majd a Mercedesnél, és 2020-ban Esteban Ocon váltja a csapatnál.

„Valtteri rendkívül gyors, fitt és keményen dolgozik” – cáfolta meg az általános vélekedést az Unibetnek írt blogjában a kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen. „Nincs kétségem afelől, hogy megteszi a következő lépéseket a futamgyőzelmek és egy világbajnoki cím felé.”

A szezont áttekintve Hakkinen legalább két elsőséget ad oda utólag Bottasnak, Bakut és Szocsit: „Az azerbajdzsáni győzelmet egy defekt vette el tőle, a szezon zömében pedig Lewis Hamiltont kellett támogatnia, mivel a Ferrari nyomást helyezett a Mercedesre. Természetesen Valtteri győzni akart, azt viszont a Formula-1-ben gyorsan meg lehet tanulni, hogy a csúcsra vezető út nem mindig egyenes vonalú. Emlékszem, amikor olyan csapattársak és nagy nevek ellen versenyeztem, mint Ayrton Senna, Alain Prost és Nigel Mansell. Még nem győztem, de sokat megtanultam abból, hogy őket figyeltem. A lényeg az állandó fejlődés. Az ember egyszer gyorsabb a csapattársánál, néha lassabb” – érvelt Hakkinen.



A finn egykori ellenfele, a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle sem írná le Bottast, habár ő felhívta a figyelmet Ocon fenyegetésére is.

„Valtteri nem követ el gyakran hibákat, nagyon megbízható versenyző, de pszichológiai értelemben megviselt. Részben Lewis nyers és konstans sebessége miatt, másrészt azért, mert le kellett mondania a győzelemről Oroszországban, Azerbajdzsánban egy kegyetlen defekt vette el tőle, onnantól fogva pedig a támogató szerep jutott neki” – írta a Sky oldalán. „Szerencsés, hogy újabb esélyt kapott, mert azt feltételezem, hogy ha Toto Wolff tudta volna, amit most tud, akkor erősen fontolóra vette volna, hogy Ocont tegye az ülésbe. Tartalékpilótaként helyezték el a Mercedesnél, ezért most mindenképp meg fogjuk látni, mire képes Valtteri.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: