DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brawn: Alonso mindig rosszkor volt rossz helyen

Fernando Alonso Formula-1-es pályafutása a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjjal ért véget, Ross Brawn pedig úgy látja, hogy több volt Alonsóban, de szinte mindig rosszkor volt rossz helyen.

Miután Fernando Alonsót az utóbbi években megbízhatósági problémák sújtották, ráadásul mindemellett az autók teljesítménye is elmaradt, úgy döntött, hogy más nívós motorsport-eseményeken próbál szerencsét, mint például az Indy 500 vagy a Le Mans-i 24 órás verseny, melyek részét képezik az általa célkeresztbe vett tripla koronának.

Ross Brawn úgy gondolja, hogy Alonso többet érdemelt volna, azonban nem sikerült a megfelelő helyekre igazolnia karrierje során: „Szerintem Fernando nem tudott elérni annyit, mint amennyit a tehetsége alapján megérdemelt volna, részben azért, mert sosem volt a megfelelő csapatnál, a megfelelő időben. Ugyanakkor mindig állta a sarat és magára vállalta a felelősséget.”

Alonso rossz döntéseket hozott meg a pályán kívül


„Mindannyiunknak hiányozni fog, kiváltképp a csapattársainak és a riválisainak. Mindenki tudja, főleg a legjobbak, hogy mennyire fontos is az, hogy legyen egy méltó ellenfelük” – idézi Brawnt az AS. „Ez látszott idén Vettelen és Hamiltonon is, akik tiszteletet mutattak egymás iránt Abu Dhabiban, miután véget ért a verseny.”

Fernando Alonso mindkét világbajnoki címét a Renault istállójával nyerte, még 2005-ben és 2006-ban, letaszítva a trónról Michael Schumachert és a Ferrarit. Bár többször is közel került utána ahhoz, hogy újból felérjen a csúcsra, mindig megállították riválisai. „Fernando és a másik két bajnok közti csaták gyakoriak voltak, de az egymás iránti tiszteletük és az érzelmeik mindig felülmúlták a harcot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: