DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Akárki a csapattárs, le kell győzni

A négyszeres F1-es világbajnok új ferraris csapattársáról, Charles Leclerc-ről és a köztük várható kapcsolatról nyilatkozott - szerinte egy alapvető dolog biztosan nem fog változni.

Új kihívás elé néz Sebastian Vettel 2019-ben, méghozzá csapaton belül, hiszen a Kimi Raikkönen helyére érkező Charles Leclerc motivált fiatalként fogja "kergetni" a négyszeres világbajnokot. Vettel Raikkönennel remekül megértette egymást, de Leclerc-rel kapcsolatban sem számít arra, hogy problémák lesznek köztük.

"Az nyilvánvaló, hogy Charles más, mint Kimi, szóval majd meglátjuk, hogy hogyan alakul, de szerintem ő egy jó srác. Az biztos, hogy az elmúlt években megvolt köztünk a kölcsönös tisztelet Kimivel, sosem kellett egymás között baromságokkal megküzdeni, ez megkönnyítette az én dolgomat, ahogy szerintem Kimi és a csapat dolgát is" - idézi Vettelt a crash.net.

fe_3



"Nem számítok arra, hogy ebbe az irányba (a baromságok felé) megyünk majd el Charles-lal. Én úgy gondolom, hogy jó srác, a csapat régóta ismeri már őt a Ferrari akadémiájáról, örülök neki, aztán meglátjuk, hogy mi lesz majd ebből" - folytatta a Ferrari pilótája, aki szerint nem lesz rajta nagyobb nyomás az új társ miatt 2019-ben sem.

"Szerintem nem számít, hogy ki a csapattársunk, mindig megpróbálunk nyerni, ez pedig azt jelenti, hogy azt is le kell győzni, aki a csapat másik autójában ül. Szerintem ebben nincs változás."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: