DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Első napján robbantott az érzelmekkel teli Leclerc

Érzelemdús tesztnapjáról mesélt a Ferrari legújabb ütőkártyája, Charles Leclerc, aki a vörös tűzálló overallt felöltve első adandó alkalommal jobb időt autózott csapattársánál, Sebastian Vettelnél.

Kavargó érzelmekkel, fáradtan, ám színtiszta elégedettséggel zárta első „igazi” ferraris tesztjét az olaszok nemrégiben igazolt sztárja, Charles Leclerc. A monacói pilóta a múltban már több hivatalos teszten, köztük a Hungaroringen is gyakorolt már a vörösökkel, de leigazolása óta az Abu Dhabiban tartott pirellis gumiteszt volt az első alkalom, hogy felvette az ikonikus tűzálló overallt. A 21 éves pilóta emiatt egészen különlegesnek tartja ezt az alkalmat. „Most először ültem be úgy az autóba, hogy én és a csapat is pontosan tudta, mi vár ránk jövőre. Nagyon különleges helyzet volt, hihetetlenül boldog vagyok. Érzelmes napom volt” – árulta el a körözgetés végeztével.

leclerc-abudhabi-teszt-2018

Ideje megszoknunk a 16-os rajtszámot a Ferrarin


A gumitesztet kedden és szerdán tartották, és az eredmények alapján nem is kérdés, hogy Leclerc képes lesz-e borsot törni Vettel orra alá: a monacói összesen 135 kört teljesített, legjobb ideje (1:36,450) pedig négy tizedmásodperccel lett erősebb Vettel kedden megfutott leggyorsabb körénél. Mélyen belül biztosan büszkeséggel tölti el, hogy rögtön az első alkalommal gyorsabb volt csapattársánál, de a sajtónak kihangsúlyozta, az utóbbi két nap a Pirelli 2019-es keverékeinek megismeréséről szólt. „Bárhol is vezetek, mindig jól akarok teljesíteni, de a mai teszt célja nem az erőfitogtatás, hanem a gumik kiismerése volt. Erre koncentráltunk, és boldog vagyok” – szögezte le.

Leclerc legközelebb már csak a szokásos év eleji téli tesztsorozaton, Barcelonában hajt pályára a Ferrarival, de addig még számtalan feladatot kell kipipálnia. „Már így is nagyon hosszú nap van mögöttem, rengeteg adatot kell kielemezni. Az elsődleges most az, hogy ezt az egészet megértsük, aztán persze még számtalan dolgot meg kell tanulnom. Minél gyorsabban fel akarom venni a tempót. Alig várom, hogy az első teszten, majd az első futamon ismét autóba üljek” – írta a crash.net.

Természetesen hozzá kell tenni, hogy ez egy tét nélküli teszt volt, amelyen senki sem ment gyorsabbat az Abu Dhabi Nagydíj hétvégén futott leggyorsabb körnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: