DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Rosberg: Leclerc bajt hozhat Vettelre

Nem 2019 lesz Sebastian Vettel utolsó esélye, véli a németek legfrissebb F1-es világbajnoka. Szerinte a Ferrari éve az egyöntetű támogatás hiánya és Marchionne halála miatt esett szét.

Sokan vélekednek úgy, hogy Sebastian Vettel karrierje leáldozóban van. A 31 éves német saját bevallása szerint nem mindig volt a helyzet magaslatán az idei szezon során, 2019-ben pedig érkezik a Ferrarihoz a trónkövetelő, Charles Leclerc – egy elmélet, hogy ha Vettel jövőre sem idézi régi önmagát, a Scuderia a monacói tehetségre épít. A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg nem látja ilyen drámaian honfitársa helyzetét.

„Nem gondolom úgy, hogy 2019 lesz Sebastian utolsó esélye. Egyszerűen egy újabb esély lesz” – mondta a Bild am Sonntagnak Rosberg. „Nehéz éve volt, sok kritikát kapott, de velem pontosan ez történt 2015-ben, amikor Lewis tökéletesen vezetett, én pedig hibákat követtem el. A fontos az, hogy fel tudja építeni újra az önbizalmat, Sebastian pedig képes erre. Még mindig a legjobb versenyzők egyike.”



Mit hoz az egyenletbe a Vettelt ritkán veszélyeztető Kimi Raikkönent váltó Leclerc? „Érdekes dinamika lesz. Charles fenomenálisan tehetséges fiatal, aki épp olyan időszakban érkezik, amikor Vettel saját támogatását építi fel. Ez egy lehetséges bajforrás.”

„A Ferrarinak lényegében csak folytatnia kell 2019-ben, amit megkezdett” – tért át a versenyzőről a csapatra. „Briliáns autót sikerült megépíteniük, erre alapozva pedig bízom bennük, hogy nagyon erősen fognak visszatérni a téli szünetről. Viszont számos stratégiai hibát elkövettek, és a csapatkohézióval is bajok voltak. Bizarr, mert a Ferrari mindig élen járt a csapatutasításokban.”

„De ha egy versenyző azt érzi, hogy nincs mögötte teljes támogatás, az hatással van rá mentálisan. Ha nem ért egyet a csapatával, Sebastian pedig joggal tette, akkor nehéz helyzetbe kerül. Azt sem felejthetjük el, Sergio Marchionne milyen intenzíven belefolyt a csapat életébe. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy a Mercedesnek szintén sikerült boldogulnia Niki Lauda nélkül” – említette legfontosabb hátráltató tényezőként az egyöntetű támogatás hiányát és a korábbi elnök, Marchionne tragédiáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: