DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel elismerte, idén nem mindig volt a helyzet magaslatán

Sebastian Vettel saját elmondása szerint is karriere egyik legnehezebb és legkimerítőbb szezonján van túl. A német világbajnok ezért úgy érzi, az előtte álló téli szünetet azzal fogja tölteni, hogy kikapcsol, saját magával foglalkozik és végig gondolja, mire van szüksége egy erősebb 2019-es évhez.

Vettelt az Abu Dhabi Nagydíjat követően, amit világbajnoksághoz hasonlóan Lewis Hamilton mögött a második helyen zárt, arról kérdezték, mivel fogja tölteni az előtte álló téli szünet 110 napját? „Jövő héten még tesztelni fogjuk a jövő évi gumikat, ami nagyon fontos lesz 2019 szempontjából, szóval még várni kell a pihenésre, de azt követően csak élvezni fogom a családommal és a barátaimmal töltött időt, és azt, hogy olyan dolgokkal foglalkozhatok, amire szezon közben nincs időm, megjavítok otthon ezt-azt, ilyesmik” – ecsetelte Vettel a következő három hónapra szóló terveit.

„Hogy őszinte legyek, ez után az év után, azt várom, hogy végre kikapcsoljak és magammal töltsek egy kis időt, mert szükségem van rá. Nagyon nehéz és fárasztó volt ez az év, szóval mindenképpen szükségem van egy kis szabad időre, viszont a korábbiak alapján abban is biztos vagyok, hogy 110 nap múlva már nagyon fogom várni azt, hogy ismét versenyezhessek” – mondta a Ferrari versenyzője.



A négyszeres világbajnok emellett azt is elismerte, végig kell gondolnia néhány dolgot és az idei szezon után következtetéseket kell levonnia a versenyzéssel kapcsolatosan, ahhoz, hogy jövőre jobb teljesítményt tudjon nyújtani.

„Azt hiszem, idén versenyzőként megtanultam, hogy a dolgok nagyon könnyedén vehetnek rossz irányt. Sok minden alakulhatott volna másként is számunkra. Szóval igen, ezeket végig kell gondolnom. Emellett viszont voltak olyan helyzetek is, amik tudom, hogy miért alakultak úgy ahogy, ezért azokon nem fogok túl sokat rágódni, de úgy érzem, tudom mi az, amin változtatnom kell. Visszanézve, biztos vagyok benne, hogy nem mindig voltam a helyzet magaslatán. Ezt elismervén, viszont azt is tudom, hogy sok olyan hétvége volt, amikor a tőlem telhető legtöbbet nyújtottam és mindent ki tudtunk hozni az autónkból, a csomagból, olyankor nagyon boldog voltam. Éppen ezek miatt néha imádod a versenyzést, máskor meg utálod.” 

Vettel a versenyzést a sízéssel hasonlította össze, mondván: „Talán egyik napról a másikra tanulsz valamit, és reggel már jobban fog menni a lecsúszás. Nyilvánvalóan a mi hibernálási időnk nagyon rövid, ezért jó lenne hosszabbra nyújtani, hogy legyen alkalmunk analizálni és elmélyülni. Ellenben nem hiszem, hogy a feje tetejére kellene állítanom azt, ahogy most versenyzek, de tudom, hogy itt-ott valóban erősödnöm kell.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: