DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Pontot szerzett, mégsem elégedett Leclerc

Újonc évének végén már a hetedik helyezés sem tölti el színtiszta elégedettséggel az F1-es Leclerc-t, aki utolsó futamát teljesítette az Alfa Romeo Sauber színeiben, mielőtt magára ölti a vöröset.

Egy szűk év alatt mennyi minden változhat: A tavaly ilyenkor még tartalékpilóta-státuszban lévő Charles Leclerc a 2018-as idényben mutatott kirobbanó formájával olyan magasra helyezte a lécet, hogy - a mezőny egyik legkisebb csapatánál versenyezve - év végén egy hetedik helyezés már nem tölti el elégedettséggel. Persze nem hálátlan a megszerzett pontok miatt, de az Abu Dhabi Nagydíj után tett nyilatkozata jól tükrözi, milyen perfekcionista hozzáállással rendelkezik az utolsó sauberes futamát teljesítő monacói.

 vettel-leclerc-brazil-2018-action



 „Szerintem több is volt a versenyünkben, de a szezont egy tisztességes hetedik helyezéssel és így néhány ponttal zártuk” – értékelt Leclerc, aki mindössze egy tanulóév után jövőre már az élmezőny tagja lesz. „Szeretném megköszönni az Alfa Romeo Saubernek ezt a hihetetlen évet és mindent, amit megtanítottak nekem. Nagyszerű volt együtt dolgozni és látni azt, ahogy az erőfeszítéseink meghozzák gyümölcsüket. Büszkék lehetünk. Minden jót kívánok a csapatnak.”

Leclerc 39 és Marcus Ericsson 9 pontjával a Sauber 2015 óta nem szerepelt olyan jól, mint idén: a Williamst és a Toro Rossót megelőzve a nyolcadik helyen végzett a konstruktőri tabellán. Erre a szezonra visszatekintve Frederic Vasseur több, mint boldog lehet.

„Főleg a tavalyi évünk és az idei első két futamunk fényében nagyszerű érzés ebben a pozícióban végezni” – fejezte ki örömét a csapatfőnök. „Óriásit fejlődtünk, ezért pedig köszönet jár a pályán és a gyárban dolgozóknak is. Minden részlegünk motiváltabb, és a céljaink is nagyratörőbbek lettek. A pilótáinknak külön jár az elismerés, nagyszerűen dolgoztak együtt, minden egyes kifutás alkalmával egyre többet és többet hoztak ki egymásból. Marcusnak és Leclerc-nek is köszönjük, mindkettejüknek a legjobbakat kívánjuk.”

Az Alfa Romeo Sauber év végén mindkét jelenlegi pilótájától búcsúzik, Leclerc a Ferrarihoz, Ericsson pedig az IndyCarba igazolt, helyükre a veterán Kimi Raikkönen és az újonc Antonio Giovinazzi érkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: