DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas szezonzárója az egész évét jellemezte

Erős indulás, pech, visszaesés. Így lehetne összefoglalni Valtteri Bottas vasárnapi futamát, és egyben az idei szezonját is, amiben az eredményekhez képest sokkal több potenciál volt.

Szomorúan értékelte vasárnapi futamát és idei szezonját a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas. A finn az Abu Dhabi Nagydíjon a második helyről, futamgyőzelmi tervekkel rajtolt el, ám a verseny kétharmadától az ideálisnál gyengébb tempót produkált, így nem hogy a győzelemre, végül dobogós helyezésre sem volt esélye. Max Verstappennel meccselve még egy ütközésből fakadó defektet is elszenvedett, ami végleg megpecsételte sorsát.

 bottas-action-abudhabi-2018-2



„Ez a futam elég jól összefoglalja a szezonomat. Jól kezdődött, aztán… ez lett belőle. Nem valami jó. Rendben indult, megvolt a tempóm, de aztán jött pár elfékezés, ami miatt visszaestem. Verstappennel össze is ütköztem, ami miatt azt hiszem, hogy lassú defektem lett” – értékelte Bottas.

A szezonzáróra érkezve a finn még Kimi Raikkönennel volt meccsben az egyéni bajnokság harmadik helyezéséért, de Abu Dhabiban sorozatban negyedszer végzett az ötödik helyen, így a tabellán Max Verstappen is megelőzte őt, és a top 6-ból mindössze a folyton peches Daniel Ricciardo végzett mögötte. A finn csapattársa, Lewis Hamilton eközben idei tizenegyedik futamgyőzelmét zsebelte be, így a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elkezdett aggódni a pilótájáért.

Bár messze van még a 2019-es szezon március tizenhetedikei rajta, de Bottasnak időre lesz szüksége, hogy egy ilyen nehéz év után összeszedje magát. „Természetesen gondoltam erre, de egy ilyen szezon után nincs erre energiám. Most egy ideig csak lazítani fogok, és csak ezt követően gondolok a jövőre. Jelen pillanatban nehéz a jó dolgokra koncentrálni, de idővel így fogok tenni.”

Bottas idén egyetlen egy futamgyőzelmet sem szerzett, így beállította csapata egyik negatív rekordját: utoljára 2012-ben történt meg az, hogy a Mercedes valamelyik pilótája egy éven belül egyszer sem nyert. Ez akkor Michael Schumacherrel történt meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: