DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Perez: Karrierem legnehezebb éve volt

Egy kaotikus szezonon lesz túl hamarosan a Force India és Sergio Perez is, a mexikói szerint pedig élvezniük kell az utolsó versenyhétvégét. Hálás minden dolgozónak az idei erőfeszítéseiért.

Már hosszú ideje beszédtéma volt a Force India anyagi helyzete, mikor előbb Vijay Mallya lemondott tulajdonosi címéről, és azt fiának adta át, de nem sokkal később, a Hungaroringen érkezett a hír, hogy Sergio Perez közbenjárásával adminisztrációs eljárás alá került az istálló.

A megmentő személye Lawrence Stroll, Williamsnél versenyző Lance édesapja, tulajdonképpen neki köszönheti az egész istálló, hogy a Belga Nagydíj előtt nem kellett lehúzniuk a rolót. Most a mexikói pilóta beszélt arról, milyen viszontagságos szezonon van túl.

Perez szép jövőképet lát csapata előtt


„Rengeteg rendhagyó dologgal kellett idén szembenéznünk a pilótafülkében és azon kívül is. Az utolsó verseny egy nagyszerű lehetőség arra, hogy szemügyre vegyük, mit is értünk el az elmúlt 12 hónap során. Élveznünk kell ezt a hétvégét.”

Persze Perez is tudja, hogy a háttérben serénykedők kemény munkája nélkül nem tarthatna ott ez a csapat, ahol: „2018 volt pályafutásom legnehezebb éve. Büszke vagyok mindarra, amit idén véghezvittünk, és hálás vagyok minden egyes embernek a gyárban, a bokszban és mindazokra, akik a vendéglátószektorban dolgoznak. Ez egy olyan csapat, amelyik soha nem fogja feladni a harcot! Most pedig ideje, hogy egy ígéretes jövő elé tekintsünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: