DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hartley keményen odaszólt Gaslynak

Az új-zélandi pilóta rávilágított arra, hogy miért tartja csak hangzatos szövegnek azt, amit csapattársa előadott a brazíliai eseményeket követően.

Így a szezon végére kicsit összerúgta a port a Toro Rosso két pilótája: Brazíliában Pierre Gasly nem engedte el csapattársát, Brendon Hartley-t annak ellenére, hogy a csapat körökön keresztül egyértelműen erre utasította. Hartley természetesen kapott kérdést erről Abu Dhabiban és nem is rejtette véka alá véleményét.

"Nagyon szép beszéd volt az, amit Pierre a médiában előadott, csak éppen nem ugyanezt mondta akkor, amikor én jó párszor elengedtem őt a szezon folyamán hasonló helyzetben. Vagy éppen amikor feláldoztam a versenyemet azért, hogy őt és a csapatot segítsem" - idézi az új-zélandit az Autosport.

torro



"Igazából nekem már jóval korábban szólt a csapat, hogy ha odaérek, el fog majd engedni. Aztán minden körben azt az információt kaptam, hogy el fog majad engedni a négyes kanyarban. Jobban menedzseltem a gumikat, az üzemanyagot, jobb volt a versenytempóm, szóval a csapat úgy látta, hogy nekem van esélyem pontot szerezni, ha valami történik az előttünk lévőkkel" - magyarázta Hartley.

Gasly egyébként nem is magyarázta meg csapattársának, hogy miért cselekdett így. "Elég egyértelmű csapatutasítási útmutatónk van, mióta Kínában belém jött hátulról és mindketten kiestünk. A csapat álláspontja elég egyértelmű volt ebben az esetben a megbeszélésen is, úgyhogy nem volt mit megtárgyalni ezen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: