DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Robert Kubica versenyzőként tér vissza az F1-be

A lengyel versenyző mértékadó források alapján megegyezett a Williams F1-es csapatával, és 2010 után ismét teljes jogú tagja lesz a száguldó cirkusz mezőnyének.

A Motorsport szakportál értesülései szerint a Williams versenyzőként igazolta le Robert Kubicát a 2019-es szezonra, a már korábban bejelentett George Russell mellé – így már csak egy hely kiadó a jövő évi rajtrácson, a Toro Rossónál.



A lengyel nyolc éve versenyzett utoljára a sportágban, utolsó versenyét 2010-ben teljesítette Abu Dhabiban, a Renault pilótájaként – a hírek szerint a Williams ugyanitt, a szezonzáró helyszínén, a csütörtöki sajtónapon jelenti majd be hivatalosan is a leigazolását.

Kubica egyébként már harcban állt a Williams egyik 2018-as üléséért is, csak akkor alulmaradt Szergej Szirotkinnal szemben, így a krakkói tesztpilótai státuszban töltötte az elmúlt évet - az orosz versenyző épp a minap mondta azt, hogy tisztán szeretne látni 2019-et illetően. Kubica F1-es visszatéréséről szóló hírek folyamatosan lázban tartották a sajtót, ő maga legutóbb a múlt héten nyilatkozott úgy egy lengyel portálnak, hogy meghozta döntését a következő szezont illetően.

A Williams öt pénteki tesztnapon ismerhette meg jobban Kubica munkamódszereit, és a tény, hogy a pilótának további szponzorokat sikerült megnyernie ügyének Lengyelországból, tovább növelte értékét a grove-iak szemében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: