DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: F1? Kipipálva!

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso utolsó futamára készül a Formula-1-ben, és azt állítja, az F1-ben elérte, amit szeretett volna, most pedig új kihívások után kell, nézzen.

Az oviedói születésű Fernando Alonso 312., egyben utolsó rajtjára készül az F1-ben, amivel a második helyen áll azon az örökranglistán, amelyen a legtöbb versenyen induló pilóta szerepel. Egyedül Rubens Barrichello előzi meg, ő 11-gyel állt többször rajthoz, mint Alonso.

A spanyol most elmondta az ESPN-nek, miért is érezte úgy, hogy itt az ideje távozni: „Több versenyt nyertem meg, mint amiről akkor álmodtam, mikor idejöttem. Elértem itt a célomat, ezt a rubrikát kipipáltam az életemben, sikeres része volt a karrieremnek. Most keresnem kell egy üres rubrikát, hogy oda is tehessek egy pipát. Ez az egyetlen oka annak, hogy távozom.”

Alonsót alighanem utoljára láthatjuk az F1-ben


„Ha még csak öt vagy hat szezont húztam volna itt le, és úgy érezném, van elég energiám, az elmúlt időszak eredményei ellenére is folytatnám, de én már tizenhét szezont húztam itt le, és mindent elértem, így legfőbb ideje, hogy tovább álljak.”

Remélhetőleg Fernando Alonso búcsúversenye emlékezetesre fog majd sikerülni a McLarennel, aki továbbra sem zárja ki, hogy visszatérhet még a jövőben, ugyanakkor most már azt is elismerte, hogy ez nem szerepel a tervei között.

„2021-ben talán már egy kicsit késő lesz számomra. Nem tudom előre, hogyan fogok érezni, akár két hét múlva is, szóval hagyjuk is ezt a két évet. Az, hogy 39-40 évesen energiát áldozzak valami olyasmire, ami teljes elkötelezettséget és odaadást igényel… Sokkal nehezebb lenne a dolgom abban az esetben, mint most, és az igazság az, hogy ez nem is szerepel a terveim között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: