DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo ott lesz, Verstappen nehéz hétvégére készül Brazíliában

A Red Bull Racing pilótái vegyes érzésekkel vágnak neki a hétvégi Brazil Nagydíjnak. Míg Daniel Ricciardo az istállóval töltött utolsó két futamából szeretné a legtöbbet kihozni, addig Max Verstappen szerint ez Brazíliában nem lesz olyan egyszerű.

A két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon a Red Bull Racing az idény egyik legerősebb hétvégéjét zárta, miután a szombati időmérőn rajtrács első két helyére kvalifikálták magukat, majd vasárnap Max Verstappennek a győzelmet is sikerült behúzni. Daniel Ricciardo azonban, idén hetedjére volt kénytelen idő előtt befejezni a futamot. Az ausztrál az újabb csalódást jelentő hétvégét követően felajánlotta autóját Pierre Gaslynak és kijelentette, az utolsó két futamon már versenyezni sem szeretne. Ricciardo később egy videóüzenetben vonta vissza korábbi kijelentését, és a Brazil Nagydíj előtt már inkább arra fókuszál, hogy kiélvezze a Red Bull Racinggel töltött utolsó két versenyét.

„Mondanom sem kell, hogy így a szezon végéhez közeledve szeretnék végre egy nagyon erős hétvégét összehozni a csapattal és nagyon keményen fogom nyomni, hogy ez megvalósuljon” – mondta Ricciardo, aki az interlagosi hétvége egyik csúcspontjának a vasárnapi pilóta parádét tartja köszönhetően a brazil szurkolóknak, akik a rajt előtt karneválszerű hangulatot teremtenek a lelátókon.



Ricciardo tavaly egy tíz rajthelyes büntetést követően a mezőny végéről rajtolva csapattársa mögött a hatodik helyen zárta a futamot. Most elmondta, ez is bizonyította, hogy habár az interlagosi pályán nem a legegyszerűbb az előzés, mégsem lehetetlen. „A kör viszont elég rövid, alig négy kilométer és gyors kanyarok sincsenek, de ennek ellenére az elmúlt évek során nagyon megszerettem ezt a pályát” – nyilatkozta Ricciardo, aki szerint az időjárás is komoly befolyásoló tényező lehet a hétvége folyamán.

Verstappen Riccardóval szemben nem vár túl sok jót a Brazil Nagydíjtól. „Általánosságban véve az autónknak nem annyira fekszik ez a pálya, de miután 2016-ban sikerült a pódiumon zárni és két héttel ezelőtt a Mexikói Nagydíjat is megnyertük, azt mondom, bármi megtörténhet. Volt néhány nagyszerű előzésem és csatám már itt korábban, szóval nagyon várom, hogy mit tartogat ez a hétvége számomra.”

Verstappen elmondása szerint Interlagosban a brazil szurkolók mellett a gasztronómia is különleges. „Brazíliában nagyon jókat lehet enni. A Churrascaria éttermek különösen finom grillezett húsokat szolgálnak fel. Habár, annak ellenére, hogy a szezon végéhez közeledünk, azért még továbbra is oda kell figyelnem arra, hogy mit eszek” - mondta a Red Bull hollandja, aki a szezon második felében mutatott teljesítményével jelenleg a világbajnoki tabella ötödik helyét foglalja el, mindössze 11 egységgel lemaradva Valtteri Bottas mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: